FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: nakon 100 dana u EU nastupila nova razočaranja

Autor: ivuc
OSIJEK, 10. listopada 2013.(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako se nakon 100 dana članstva Hrvatske u Europskoj uniji od velikih nada nije ostvarilo ništa, a nastupila su nova razočaranja.

Na konferenciji za novinare Srb je rekao i kako se HSP protivi prodaji Croatia osiguranja (CO), Hrvatske poštanske banke (HPB) i unovčavanju hrvatskih autocesta. "U ovoj krizi ne možemo očekivati kvalitetne ponude. Protivimo se prodaji i smatramo je dokazom nesposobnosti Vlade", kazao je Srb, kojega to podsjeća, kako je rekao, na situaciju u kojoj određena trgovina propada, pa se sve prodaje uz maksimalni popust.

Nakon 100 dana članstva u EU nema velikih ulaganja ni velikog zanimanja za kupnju nekretnina u Hrvatskoj, ali je cijena kapitala porasla, a kreditni rejting pao na razinu "smeća", rekao je. Nema napretka u realnom sektoru, zapošljavanju, niti u standardu građana, ali zato imamo gubitke zbog otežanog izvoza u zemlje CEFTA-e, a nema ni povećanog izvoza u zemlje članice EU, kazao je Srb. Dodao je kako hrana, unatoč najavama, nije pojeftinila, ali su poskupjeli energenti i povećane su trošarine.

Ustvrdio kako je najveći gubitnik ulaska u EU državni proračun, koji je izgubio određene prihode od carina, a članarina od 1,7 milijardi kuna, koju moramo platiti za šest mjeseci članstva u Uniji, bit će, kako drži, veća od novca koji ćemo za to vrijeme povući iz europskih fondova.

(Hina) xivuc yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙