FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otpad se danas prestao odvoziti na odlagalište Plano u blizini Trogira

Autor: pgas
TROGIR, 15. listopada 2013. (Hina) - Na odlagalište otpada Plano, u blizini Trogira, otpad danas nije dovezen jer su se gradske vlasti i tvrtka Trogir holding, koja upravlja tim odlagalištem, pridržavale uputa iz inspekcijskog rješenja da se 15. listopada ove godine otpad prestane odlagati na to odlagalište jer nema dozvolu za rad, doznaje se od zamjenika trogirskoga gradonačelnika Radovana Slade Šilovića.

„Danas nitko nije došao i zatvorio odlagalište Plano i onemogućio odlaganje otpada, ali mi smo odlučili ne odvoziti otpad jer se pridržavamo uputa iz rješenja inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i prirode koje smo dobili 9. listopada ove godine, a u kojem se traži prestanak odlaganja otpada na odlagalište Plano 15. listopada“, rekao je Slade Šilović večeras za Hinu.

Dodao je kako na odlagalište Plano danas nije dovezen ni otpad s područja Makarske, koje se također njime koristilo.

„Naše su procjene da gradska jezgra Trogira može izdržati dva ili tri dana bez odvoženja smeća na odlagalište Plano te se nadamo da će na sastanku u petak između trogirskoga gradonačelnika Ante Stipčića i ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića problem biti prevladan.

U protivnom, u Trogiru će teškoće u vezi s odlaganjem otpada eskalirati“, poručio je Slade Šilović.

Istaknuo je kako je šest dana, koliko je proteklo otkako je primljeno inspekcijsko rješenje u vezi s odlagalištem otpada Plano, u blizini Trogira, premalo da se taj problem riješi.

Nitko nas prije nije upozorio na mogućnost zatvaranja odlagališta otpada Plano da bismo imali više vremena za rješavanje teškoća s tim u vezi, rekao je zamjenik trogirskoga gradonačelnika.

(Hina) xpgas/xzjur yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙