FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 12. listopada 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

RIM - Pedesetak izbjeglica, među kojima je desetak djece, izgubilo je život u još jednom brodolomu koji se u petak navečer dogodio južno od Malte i od Lampeduse, objavila je talijanska agencija Ansa. Sto pedeset osoba primio je malteški brod a pedeset talijanski ratni brod Libra, pošto se prevrnuo brod na kojemu je bilo 250 izbjeglica. "Naše brodove za spašavanje i helikoptere poslali smo na mjesto nesreće, oko 130 km sjeverno od Malte. Imamo informacije da je brod potonuo i da su izbjeglice u moru", rekao je za AFP čelnik malteške ratne mornarice. "Akcija spašavanja je u tijeku. Uvjeti na moru su teški, vjetar je jak", dodao je.

WASHINGTON - Sjedinjene Države su zarobile vođu pakistanskih talibana u vojnoj operaciji, objavila je u petak američka diplomacija. "Mogu potvrditi da su američke snage zarobile terorističkog vođu Latifa Mehsuda u vojnoj operaciji", rekla je zamjenica glasnogovornika State Departmenta Marie Harf, dodajući da je riječ o visokom zapovjedniku Tehreek-e-Taliban Pakistana (TTP, pokret pakistanskih talibana). Harf ipak nije rekla kada i gdje je operacija izvedena.

INNSBRUCK - Snijeg je ove godine rano pao u alpskim dijelovima Austrije, a u Innsbrucku je u petak izmjereno 10 centimetara sniježnog pokrivača. Prema informacijama austrijske meteorološke službe, tolika visina snijega prije 15. listopada i u Austriji je rijetkost, osim u visokim brdima. Posljednji je put sniježni pokrivač u ovo doba godine u Innsbrucku zabilježen 1980. godine, ali tada je bio visok samo jedan centimetar.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙