FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 6. listopada 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

WASHINGTON - Američki ministar obrane Chuck Hagel rekao je u subotu da će se većina civilnih zaposlenika Pentagona idućeg tjedna vratiti na posao, pošto su od utorka bili na neplaćenom dopustu zbog proračunske blokade koja je pogodila 400.000 radnika u ministarstvu obrane. Iako nije mogao reći koje će se skupine radnika vratiti na posao, Hagel je istaknuo u priopćenju da "zakon dopušta Pentagonu da vrati na posao zaposlenike koji pridonose moralu, zadovoljstvu, dobrom funkcioniranju i dobroj pripremi" oružanih snaga.

LONDON - Velika Britanija u subotu je odbacila optužbe pripadnika pobunjeničke skupine Al-Shabab da su britanske specijalne snage sudjelovale u napadu na njihovu bazu u Somaliji. "Britanija nije sudjelovala", rekao je za agenciju France Presse glasnogovornik britanskog ministarstva obrane odgovarajući na pitanje o tvrdnjama islamista povezanih s Al Kaidom. Glasnogovornik Al-Shababa rekao je da su "neuspio" napad vodili "Britanci i Turci".

CARACAS - Vlada venezuelanskog predsjednika Nicolasa Madura namjerava postaviti uređaje za uzimanje otisaka prstiju u zračne luke kako bi iskorijenila sve češću praksu kupovine zrakoplovnih karata, kojom se mnogi služe kako bi došli do deviza iako nikamo ne putuju. Najveći broj mjesta na letovima iz Venezuele u inozemstvo rezerviran je mjesecima unaprijed, a zrakoplovi lete poluprazni. Razlog je taj što mnogi "putnici" uopće ne lete, nego kupuju karte samo kako bi mogli zamijeniti nacionalnu valutu u dolare po povlaštenom tečaju.

BOGOTA - U padu zrakoplova u blizini kolumbijske granice s Panamom poginule su u subotu četiri osobe. Zrakoplov u kojem se nalazilo pet Amerikanaca i jedan državljaninom Paname srušio se u blizini mjesta Acandi u kolumbijskoj pokrajini Choco, regiji u kojoj djeluju Revolucionarne oružane snage Kolumbije i trgovci opojnim drogama. Zrakoplov se srušio tijekom operacije spriječavanja trgovine drogom. Dvojica preživjelih putnika prevezena su u regionalnu bolnicu. Kolumbijski vojni izvori odbili su otkriti identitet putnika.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙