FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: slek
ZAGREB, 4. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

DUBROVNIK - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i crnogorski ministar vanjskih poslova Igor Lukšić u četvrtak su u Dubrovniku, na rubu Croatia Foruma, potpisali zajedničku izjavu o potpori dviju država zaštiti prava pripadnika LGBT zajednice. "Ovo ima sasvim konkretan cilj – da ohrabrimo one koji se bore za prava te zajednice da nastave s borbom, a država će im u tome pomoći", rekao je nakon bilateralnog sastanka s hrvatskom kolegicom crnogorski ministar Lukšić.

WASHINGTON - Dramatična policijska potjera za automobilom ulicama Washingtona od Bijele kuće do zgrade Kongresa završila je pucnjavom u četvrtak u kojoj su policajci ubili vozačicu dok su zastupnici radi sigurnosti bili zatvoreni u svojim prostorijama. Identitet vozačice nije objavljen. "Osumnjičenica u vozilu ubijena je u pucnjavi", rekla je novinarima šefica washingtonske policije Cathy Lanier. Vozeći crni infiniti 34-godišnja žena je udarila u sigurnosnu barikadu ispred Bijele kuće, rekao je glasnogovornik američke tajne službe Ed Donovan. Potom je automobil, u kojem je bila i jednogodišnja djevojčica, pojurio uz aveniju Pennsylvania prema Capitolu gdje je zasjedao Kongres. Policija je bila u potjeri za automobilom i pucala na njega. "Mislim da je jedan od naših policajaca spasio dijete" koje je odvezeno u bolnicu, rekao je šef policije Capitola Kim Dine. Dine je rekao kako izgleda da ovaj incident nema veze s terorizmom.

WASHINGTON - Ne uspiju li se republikanci i demokrati dogovoriti o povišenju plafona zaduživanja izazvat će paralizu koja će biti još gora od sadašnje nastale zbog nedonošenja proračuna, rekla je u četvrtak u Washingtonu direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde. "Paraliza nastala nedonošenjem proračuna već je dovoljno štetna no nesposobnost da (Sjedinjene Države) podignu svoj plafon zaduživanja bila bi još gora", izjavila je Lagarde u govoru o svjetskom gospodarstvu. Zbog neslaganja republikanci i demokrati nisu donijeli proračun te su od utorka, kada je počela nova fiskalna godina, zatvorene sve agencije i ustanove američke vlade koje nisu nužno potrebne, a stotine tisuća vladinih radnika na prisilnom su neplaćenom dopustu.

NEW YORK - Izrael je rekao u četvrtak kako se planira kandidirati za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda za 2019-2020, ali diplomati UN-a kažu kako židovskoj državi neće biti lako dobiti to mjesto. "Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo", rekao je izraelski veleposlanik pri UN-u Ron Postor novinskoj agenciji Reuters. "Bilo bi već vrijeme". Za dobijanje mjesta u Vijeću sigurnosti potrebna je dvotrećinska većina glasova u Općoj skupštini koju čine 193 zemlje. Kandidate predlaže pet regionalnih skupina ali izbor vrši Opća skupština. Prosor je rekao kako će se Izrael natjecati protiv Njemačke i Belgije za dva mjesta koja pripadaju "skupini zapadne Europe i ostalih zemalja".

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙