FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 3. listopada 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

WASHINGTON - Predsjednik SAD-a Barack Obama sastao se u srijedu sa vođama republikanaca i demokrata u Kongresu pokušavši riješiti proračunsku krizu koja je dovela do zastoja rada savezne vlade, ali bez rezultata. Nakon sastanka u Bijeloj kući obje strane prebacivale su krivnju jedna na drugu. Obama je na sastanak pozvao republikanskog predsjednika Zastupničkog doma Johna Boehnera, čelnika demokratske većine Senata Harryja Reida i šefove manjina dvaju domova Nancy Pelosi i Mitcha McConnella da bi razgovarali o potrebi okončanja paralize države i podizanja limita zaduženja.

ATENA - Predsjednik ekstremno desne grčke političke stranke Zlatne zore u srijedu navečer završio je u zatvoru nakon što se pojavio pred sudom, a čeka ga sudski proces zbog optužbi za pripadnost zločinačkoj skupini, rekao je u četvrtak za Reuters sudski dužnosnik, dodajući da je riječ o prvome takvom potezu u posljednjih nekoliko desetljeća povučenom protiv predsjednika jedne političke stranke. Predsjednik Nikolaos Mihaloliakos odgovarao je tijekom tijekom šestosatnog saslušanja na pitanja sudaca i tužitelja, zbog optužbi prema kojima je osnovao i sudjelovao u radu zločinačke organizacije.

TOKIO - Operator paralizirane japanske nuklearne centrale u Fukushimi u četvrtak je izjavio da se iz još jednoga spremnika izlila visoko kontaminirana voda, koja je vjerojatno istekla u Pacifik, što je drugo takvo istjecanje u manje od dva posljednja mjeseca. Mjesta na kojima se nedavno dogodila nuklearna nesreća na taj način vraćaju Tokyo Electric Power Co. (TEP) u središte pozornosti, čime se dovodi u pitanje sposobnost tvrtke da obavi složena čišćenja kontaminiranih područja koja bi mogla trajati desetljećima.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama impresioniran je papom Franjom, izjavio je u intervjuu što je emitiran u srijedu na večer na američkoj televizijskoj mreži CNBC. "Papini govori su me se strahovito dojmili. Ne samo kad je riječ o pojedinim temama, nego prije svega on izgleda kao netko tko živi Kristov nauk", rekao je Obama na pitanje što misli o papinim nastupima.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙