FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpore za projekte raspršenog hotela i valorizacije tvrđave sv. Ivana u Šibeniku

Autor: jdev
ŠIBENIK, 9. listopada 2013. (Hina) - Ministarstvo turizma odobrilo je potporu za dva šibenska projekta u Programu poticanja inovacija u turizmu 'Inovativni turizam' u 2013., i to za projekte raspršenog hotela u šibenskoj gradskoj jezgri i valorizacije tvrđave sv. Ivana, izvijestili su iz gradske uprave Šibenika.

Pritom je dodijeljeno 208.000 kuna za projekt raspršenog hotela u šibenskoj gradskoj jezgri, čiji je cilj okupljanjem ponude smještaja svih privatnih iznajmljivača objediniti turističku ponudu u centru grada. Za projekt implementacije inovativnog sadržaja na tvrđavi sv. Ivana odobreno je pak 250.000 kuna.

Projekt raspršenog hotela može se smatrati pilot-projektom na razini Hrvatske, što je prepoznalo i Ministarstvo turizma te dodijelilo potporu, kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Sredstva će biti utrošena za uređenje i opremanje recepcije raspršenog hotela koja će biti smještena u Ulici Fausta Vrančića, zatim za izradu marketing plana i za promidžbene materijale.

Sredstva za tvrđavu sv. Ivana bit će utrošena za izradu idejnog i glavnog projekta kojim će biti definirani novi sadržaji na toj neiskorištenoj šibenskoj tvrđavi.

Za tu svrhu Grad će raspisati natječaj za čiju pripremu i provođenje očekuje pomoć Društva za očuvanje šibenske baštine "Juraj Dalmatinac", koje i je i začetnik ideje o valorizaciji te tvrđave.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta istaknuo je kako je oba projekta Grad u suradnji s Turističkom zajednicom pripremio kvalitetno.

Šibenik, koji ove godine bilježi iznimne turističke rezultate, namjerava i dalje razvijati projekte koji će biti u funkciji turizma, od onih infrastrukturnih pa do onih koji će biti usmjereni na obnovu kulturno-povijesnih spomenika, kaže Mileta.

(Hina) xjdev yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙