FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I porast novozaposlenih u turizmu pokazatelj dobre sezone

Autor: tmis
ZAGREB, 1. listopada 2013. (Hina) - Novozaposlenih osoba u turističkim zanimanjima u prvih osam mjeseci ove godine bilo je 31.799 ili 18,1 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, što po ocjeni ministra turizma Darka Lorencina pokazuje da se glavni dio turističke godine vrlo dobro odvijao te da je i u kolovozu rasla potreba za novim kadrovima.

O tome su danas izvijestili iz Ministarstva turizma pozivajući se na osmomjesečne pokazatelje novozaposlenih u turizmu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Po tim podacima tijekom prvih osam mjeseci ove godine novozaposlene osobe u turističkim djelatnostima činile su 21,7 posto udjela u ukupnom broju novozaposlenih osoba, a kako navode iz Ministarstva, najviše ih je zaposleno u zanimanjima konobar ili 21,8 posto više nego lani, kuhar ili 18,2 posto više, te sobarica ili 2,3 posto više.

Za ministra Lorencina i takvi su porasti pokazatelji vrlo dobre sezone, a s obzirom na dobre najave i tijek posezone vjeruje da će se sezoncima produljiti ugovori, kao i da će zaposleni u turističkim djelatnostima na određeno vrijeme dulje ostati na svojim radnim mjestima.

Ističe i da Ministarstvo turizma poduzima brojne aktivnosti kako bi se produljila sezona, čime bi se povećao i broj stalno zaposlenih u turističkim djelatnostima te povećala potrošnja.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙