FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade CBTour 2013 za inovativne programe u hrvatskom poslovnom turizmu

Autor: tmis
ZAGREB, 27. rujna 2013. (Hina) - Savez za energetiku Zagreba i ove godine, četvrti put za redom obilježava Svjetski dan turizma odabirom i dodjelom godišnjih nagrada za kreativne i inovativne programe u hrvatskom poslovnom turizmu CBTour 2013 koje su dobili Klaster medicinskog turizma, Turistička zajednica Nina, Hotel Picok, Iločki podrumi, HF Eko Etno Grupa, Turistički obrt Fran's Reef Adriatic Diving&Sailing, Grad Pag, tvrtka Novena, DMC Danubiumtours i Plavi svijet Institut za istraživanje mora.

Nagrade CBTour Savez za energetiku Zagreba dodjeljuje u suradnji s tvrtkom Energo Media Servis i Hrvatskom gospodarskom komorom-Europskom poduzetničkom mrežom te uz podršku Ministarstva turizma. Ove je godine, po riječima predsjednika Saveza za energetiku Zagreba Tomislava Marjanovića, stigla 161 prijava, od kojih je 40 ušlo u konkurenciju za nagrade.

Nagrade se dodjeljuju u devet kategorija, kao i posebna nagrada na temu ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma "Turizam i vode: štitimo zajedničku budućnost" koju je dobio Plavi svijet Institut za istraživanje mora za projekt uspostave prvog interpretacijskog programa te iniciranje budućeg centra za znanost o moru.

Marjanović ističe da je ove godine uz održiv razvoj i zaštitu voda naglasak pri odabiru projekta za nagrade stavljen i na energetsku učinkovitost te korištenje obnovljivih izvora energije u turističkoj infrastrukturi.

Podsjeća da je te nagrade od 2010. do danas dobilo ukupno 40 inovativnih turističkih projekata, dok za iduću godinu najavljuje interaktivni višejezični vodič "Doživite kreativnu i inovativnu Hrvatsku" u kojem će predstaviti više od 250 kreativnih i inovativnih oblika turizma u Hrvatskoj.

Od nagrađenih ove godine Klaster medicinskog turizma nagradu CBTour dobio je za inovativni call centar i web stranice zdravstvenog turizma, ninska Turistička zajednica za mrežu pješčanih staza na kraljičinoj plaži i lokalitetu ljekovitog blata, dok je Hotel Picok nagrađen za projekt Birding (promatranje ptica) u Podravini.

Iločki podrumi nagrađeni su za podzemni akvarij na ladanjskom imanju Principovac, Eko Etno Grupa za eko etno web portal i mobilnu aplikaciju Croatia TOP 200, Turistički obrt Fran's Reef Adriatic Diving&Sailing za razvoj integriranog nautičkog turizma u Vrsaru kroz škole leadershipa te znanstvenog i arheološkog ronjenja, a Grad Pag za Magazini soli-Razvoj kulturno-turističke ponude grada Paga.

Tvrtka Novena nagradu je dobila za multimedijalnu prezentaciju 'Lovna staza krapinskog neandertalca', a tvrtka Panonsko more odnosno DMC Danubiumtours za energetsku učinkovitost multimedijskog plutajućeg centra i multifunkcijskog turističkog pristana.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙