FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30

Autor: ilov
ZAGREB, 21. rujna 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

AMSTERDAM - Sirija je objavila podatke o svom programu kemijskog oružja u skladu s dogovorenim rokom u subotu, priopćila je Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW). To je važna faza u procesu koji bi trebao dovesti do uništenja oružja. Vjeruje se da Sirija posjeduje oko 1.000 tona otrova, a Damask je pristao uništiti ih u skladu sa zajedničkim rusko-američkim prijedlogom postignutim u svrhu sprječavanja američkog vojnog napada na Siriju.

NIŠ - U Nišu, antičkom Naissusu, rodnom gradu cara Konstantina, u subotu je u nazočnosti nekoliko tisuća vjernika služena svečana misa u povodu 17 stoljeća od donošenja Milanskog edikta, koju je predvodio papin izaslanik kardinal Angelo Scola. "Pozvani smo da budemo graditelji mira i jedinstva, da se zauzimamo za stvaranje novog čovječanstva koje nam je hitno potrebno, naročito u Europi", poručio je kardinal Scola vjernicima i gostima tijekom euharistijske svečanosti na gradskome stadionu u Nišu. Papin izaslanik poručio je da "svi imamo tešku odgovornost u odnosu na povijest naših naroda, graditi civilizaciju s ljudskim likom ".

BEČ - Dvostruki hrvatski dobitnik Oskara Branko Lustig dobio je nagradu za životno djelo na festivalu istočnoeuropskog filma "Let's CEE" u Beču, objavljeno je u subotu. Lustig je nagradu za životno djelo dobio na festivalu na kojemu se promoviraju filmovi iz srednje i istočne Europe.

MUENCHEN - Sto osamdeseti praznik piva u Muenchenu, popularni Oktoberfest, divovska manifestacija koja očekuje više od šest milijuna ljubitelja piva i kobasica, otvoren je u subotu pred više desetaka tisuća oduševljenih sudionika. Gradonačelnik bavarske metropole socijaldemokrat Christian Ude otvorio je manifestaciju u skladu s tradicijom uzviknuvši "o' zapft is" (bačva je probušena) u prisustvu šefa regionalne vlade Bavarske konzervativca Horsta Seehofera.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙