FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 22. rujna 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

BERLIN - U Njemačkoj su u nedjelju od osam sati otvorena birališta, a oko 62 milijuna građana s pravom glasa pozvano je da izabere novi, 18. saziv Bundestaga. Prema posljednjim ispitivanjima javnog mnijenja, ishod izbora potpuno je neizvjestan. Najizgledniji je nastavak vladajuće kršćansko-demokratske i liberalne koalicijske Vlade Angele Merkel, ali je također moguća koalicija između kršćansko-demokratske Unije CDU/CSU i Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD).

NANTERRE - Francuska policija za borbu protiv narkotika nedavno je zaplijenila u zrakoplovu Air Francea iz pravca Caracasa više od tonu čistog kokaina, jednostavno posloženih u tridesetak kovčega koji nisu pripadali nijednom putniku. Na konferenciji za tisak u subotu navečer u uredima središnjeg ureda za suzbijanje krijumčarenja narkotika u francuskom gradiću Nanterreu, blizu Pariza, francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Valls čestitao je istražiteljima na toj zapljeni, najvećoj ikad ostvarenoj u Francuskoj. Dodao je kako je "nekoliko" osoba stavljeno u pritvor.

PEKING - Bivšeg visokog kineskog dužnosnika Bo Xilaia u nedjelju je sud u Jinanu, gradu u istočnoj pokrajini Shandong, proglasio krivim po svim točkama optužnice i osudio ga na kaznu doživotnog zatvora. Za korupciju je osuđen na doživotni zatvor, 15 godina za pronevjeru i sedam godina zatvora za zloporabu ovlasti. Njemu će biti zaplijenjena i sva imovina, navodi se u obavijesti suda u Jinanu, glavnom gradu pokrajine Shandong.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙