FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: neizvjesnost oko financiranja SAD-a pritišće tržište

Autor: scvi
NEW YORK, 3. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi i danas su pali, jer tržište pritišće neizvjesnost dok obustava rada u američkim državnim institucijama ulazi u treći dan, a na vidiku i dalje nema političkog dogovora u Kongresu oko njezina financiranja.

Terminski Dow Jones oko 14,00 sati bio je u minusu 38 bodova, S&P 500 3,1 bod, a tehnološki Nasdaq 5,5 bodova.

Ta situacija već neko vrijeme pritišće cijene dionica, tako da je S&P 500 indeks u zadnjih 10 trgovinskih dana u njih 8 zabilježio pad.

„Wall Street je u vrlo neugodnoj situaciji – treba odabrati u koje dionice ulagati dok nema političkog dogovora u Kongresu oko proračuna“, izjavila je Kim Forrest, analitičarka pri Fort Pitt Capital Groupu.

Investitori sa zabrinutošću prate i situaciju oko limita zaduživanja američke vlade. Ako se ne postigne sporazum o povećanju limita do 17. listopada, SAD neće biti u stanju financirati svoje potrebe.

Danas se očekuje objava podatka o broju nezaposlenih u SAD-u u proteklome tjednu, te ISM indeksa aktivnosti u uslužnom sektoru u rujnu.

Na europskim burzama najvažniji indeksi osciliraju između pozitivnog i negativnog područja, jer nema vijesti koje bi potaknule investitore. Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,3 posto, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,02 posto a pariški CAC 0,4 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙