FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oprezno trgovanje

Autor: scvi
NEW YORK, 24. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su uglavnom oslabili, jer investitore zabrinjava predstojeća politička rasprava u SAD-u o limitu zaduživanja vlade, kao i nedavne izjave Fedovih dužnosnika o mogućem smanjivanju monetarnih poticaja.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u minusu 4 boda, a S&P 500 1,75 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 2,5 boda.

Zabrinutost investitora oko predstojećih političkih pregovora o ograničavanju zaduživanja SAD-a, u sklopu donošenja saveznog proračuna za iduću godinu, guraju S&P 500 indeks ispod 1.7000 bodova, navode analitičari pri Monex Capital Marketsu.

„Čini se malo vjerojatnim da kompromis neće biti dosegnut, no tržišta ne vole neizvjesnost“, kažu analitičari u svoj zabilješci klijentima.

Nove smjernice investitorima će tijekom dana dati podaci o povjerenju potrošača u SAD-u i cijenama kuća.

Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica pale, treći dan zaredom, jer su ponovno oživjele špekulacije o smanjenju poticaja Feda.

Stoga će investitori danas osluškivati govor predsjednice Feda u Clevelandu Sandre Pianalto, u potrazi za signalima idućih koraka Feda u monetarnoj politici.

Na europskim burzama najvažniji indeksi nadoknadili su jutrošnje minuse, po objavi podatka o porastu povjerenja potrošača u Njemačkoj u rujnu. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u plusu između 0,2 i 0,6 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙