FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitore brine izostanak dogovora oko zaduživanja SAD-a

Autor: scvi
NEW YORK, 27. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili jer se približava rok za postizanje političkog dogovora oko daljnjeg zaduživanja SAD-a, a na vidiku još nema jasnog rješenja.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je u minusu 50 bodova, S&P 500 7 bodova, a tehnološki Nasdaq 11 bodova.

Donji dom američkog kongresa odbio je jučer dati vladi predsjednika Baracka Obame 'zeleno svjetlo' za daljnje zaduživanje nakon 30. rujna.

Investitore zabrinjavaju implikacije eventualnih poremećaja u redovnom financiranju države na ionako krhki gospodarski oporavak u SAD-u.

Nove smjernice investitori će tražiti i u nastupima pojedinih dužnosnika Feda. Posljednjih dana pozorno se prate nastupi svih Fedovih dužnosnika u potrazi za signalima daljnjih monetarnih koraka američke središnje banke.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podataka o osobnoj potrošnji i primanjima Amerikanaca u kolovozu, te indeks povjerenja američkih potrošača za rujan.

Na europskim burza najvažniji indeksi danas su oslabili, pod pritiskom političke krize u Italiji. Naime, stranka desnog centra bivšeg premijera Silvija Berlusconija zaprijetila je povlačenjem iz vladajuće koalicije ako Berlusconi bude izbačen iz parlamenta zbog presude za poreznu prijevaru.

Londonski FTSE trenutno je u minusu 0,84 posto, frankfurtski DAX 0,34 posto, a pariški CAC 0,27 posto. Milanski FTSE MIB spustio se 1 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙