FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: moguć oporavak cijena, no nisu isključene nove korekcije

Autor: scvi
NEW YORK, 1. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ukazuju na oporavak cijena dionica, jer su investitori, barem u ovome trenutku, odlučili zanemariti obustavu rada u američkim državnim institucijama nakon što nije postignut politički dogovor o financiranju u novoj fiskalnoj godini.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je u plusu 50 bodova, S&P 500 6,4 boda, a tehnološki Nasdaq 12,25 bodova.

Jučer su na Wall Streetu cijene dionica pale jer je splasnula nada ulagača da će se u Washingtonu postići dogovor o proračunu u zadnji tren i tako izbjeći prekid rada mnogih državnih službi. Tako je Dow Jones oslabio 0,84 posto, dok je S&P 500 skliznuo 0,60 posto, a Nasdaq indeks 0,27 posto.

„S obzirom na neizvjesnost oko postizanja dogovora o proračunu, kao i toga da će Kongres do 17. listopada povećati granicu zaduživanja američkoj vladi, moguće su nove korekcije na dioničkim tržištima. Zasad je reakcija tržišta prigušena, no s obzirom da su tržišta s tehničkog aspekta prekupljena, u nadolazećim tjednima očekujemo nove korekcije. U kratkome roku, postoji rizik i od slabljenja američkog dolara“, ističe Allen von Mehren, glavni analitičar u Dankse banci.

Nove smjernice investitorima će danas pristići od podataka o industrijskoj aktivnosti i prodaji vozila u SAD-u.

Zbog obustave rada u državnim službama, međutim, neće biti objavljen podatak o potrošnji u građevinarstvu u kolovozu. Također, u petak neće biti objavljen niti ključni podatak o zaposlenosti u rujnu.

Nakon jučerašnjih oštrih gubitaka, i na europskim su burzama cijene dionica danas uglavnom u plusu, no i dalje se kreću nedaleko najnižih razina u posljednja tri tjedna.

Trenutno je frankfurtski DAX u plusu 0,57 posto a pariški CAC 0,74 posto, dok je londonski Ftse u minusu 0,25 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙