FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u velikom gubitku

Autor: scvi
NEW YORK, 30. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su pali jer investitori sumnjaju da će danas političari u Washingtonu postići dogovor o proračunu, čime je blokada financija američek vlade sve izglednija.

Terminski Dow Jones oko 14,30 sati bio je u minusu 127 bodova, S&P 500 13,7 bodova, a tehnološki Nasdaq 26 bodova.

S tehničkog aspekta, S&P je trenutno 0,7 posto iznad 50-dnevnog pomičnog prosjeka, koji se nalazi na 1.680 bodova. Ta mu je razina sada podrška, a analitičari procjenjuju da je velika vjerojatnost da će indeks probiti tu podršku u slučaju neke veće neizvjesnosti. Iduća ključna podrška nalazi mu se na 100-dnevnom pomičnom prosjeku, koji se nalazi na 1.659 bodova.

U nedjelju su republikanci u Predstavničkom domu Kongresa prihvatili nacrt zakona o privremenom financiranju kojim bi se financiralo djelovanje savezne države do 15. prosinca, ali i kojim bi se za godinu dana odgodio početak provedbe zdravstvene reforme na kojoj inzistira predsjednik Barack Obama.

No, Senat, u kojem većinu imaju demokrati, najvjerojatnije će odbaciti taj zakon, dok je Bijela kuća priopćila da će predsjednik uložiti veto u slučaju da Kongres prihvati zakon.

Ako se proračun ne donese na vrijeme, mnoge državne službe od utorka neće raditi, što bi moglo negativno utjecati na tržišta. Ako se dogovor brzo postigne, tržišta bi se oporavila, no ako se problem nastavi, to bi moglo loše utjecati na gospodarski rast i povjerenje potrošača.

Među najvećim gubitnicama danas su dionice US Steel korporacije, s padom cijene za 1,9 posto te Bank of Americe, za 1,5 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙