FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreni "Dani piva Karlovac"

Autor: vhor
KARLOVAC, 30. kolovoza 2013. (Hina) - "Dani piva Karlovac - hrvatski festival piva", najveća pivarska manifestacija u Hrvatskoj, koju svake godine posjeti oko 200.000 posjetitelja, službeno je večeras otvorena na središnjoj pozornici Sportsko-rekreacijskog centra „Korana“, a u otvorenja je sudjelovala i makedonska veleposlanica Daniela Karagozoska, jer je na ovogodišnjoj, 27. po redu manifestaciji, Makedonija „zemlja partner“.

Nakon što je karlovački gradonačelnik Damir Jelić, uz veleposlanicu Karagozosku, predsjednika Uprave Karlovačke pivovare Alexandera Gerschbahera i gradonačelnika općine Rosoman u Makedoniji Stojanča Lazova, otvorio Dane piva, uslijedio je vatromet i bogat cjelovečernji program.

U programu su sudjelovala kulturno-umjetnička društva „Rosoman“, i „Vivodina“ iz makedonije te društva makedonskih udruga u Hrvatskoj - „Ohridski biseri“ iz Zagreba i „Ilinden“ iz Rijeke, grupa "Paradiso music" uz trbušnu plesačicu i makedonsku narodnu glazbu, te ulični zabavljači „One wai“ iz Skoplja.

Makedonija će pod pokroviteljstvom svog Veleposlanstva u Hrvatskoj predstaviti, osim folklora i pivo „Prilepske pivarnice“, razna crna i bijela vina, rakiju mastiku i karakteristična jela, a večeras su posjetiteljima darovali oko 700 kilograma grožđa i breskvi iz Rosomana kod Kavadaraca.

S ciljem promoviranja odgovornoga pijenja alkoholnih pića Karlovačka pivovara je organizirala besplatni prijevoz autobusima od SRC Korane do raznih odredišta u gradu, ali i po prvi put preventivnu akciju "Ja sam 18+". Naime, na inicijativu Karlovačke pivovare mladi posjetitelji će moći dobiti od hostesa Karlovačke pivovare i anketara Turističke zajednice narukvice "Ja sam 18+"., naravno uz predočenje osobne iskaznice. Tako kod naručivanja pića neće više morati predočavati konobarima osobnu iskaznicu, a oni koji su maloljetni neće moći dobiti alkohol.

Novitet pivske ponude u šatoru Karlovačke pivovare ove godine je crno točeno pivo spravljeno po posebnoj recepturi baš za ovu manifestaciju.

Na oko 700 četvornih metara održat će se i deseti po redu Obrtnički sajam, na kojem će svoju djelatnost predstaviti 41 izlagač, od kojih su 23 iz Karlovačke županije, a ostali iz Istarske, Primorsko-goranske županije, Zagrebačke i Osječko-baranjske županije, a bit će i tri izlagača iz Slovenije.

S posebnim će se priredbama predstaviti dva ceha, frizeri i ugostitelji.

(Hina) xvhor ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙