FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 5. rujna

Autor: uand
ZAGREB, 5. rujna 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 5. rujna, koje ćemo popratiti fotografijama.

SKOPJE - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u službenom posjetu Makedoniji u sklopu balkanske turneje, sastat će se s predsjednikom Sobranja Trajkom Veljanoskim i premijerom Nikolom Gruevskim. Također će se sastati s predstavnicima zajednice Hrvata u Republici Makedoniji.

ZAGREB - Vlada RH raspravljat će o Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Vlada uredbom želi otkloniti pravne i postupovne smetnje kako bi se omogućio nastavak postupka predstečajne nagodbe s krajnjim ciljem sklapanja nagodbe. Na dnevnom redu Vladine sjednice su i prijedlog uredbe o dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju sa ciljem sprječavanja zloupotrebe medicinske dokumentacije u postupku utvrđivanja prava na osnovi invalidnosti te prijedlog uredbe o dodjeljivanju trajnih novčanih mjesečnih naknada osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama, olimpijskim igrama gluhih i svjetskim seniorskim prvenstvima u olimpijskim sportovima i disciplinama. Vlada će raspravljati i o prijedlogu odluke o osnovici za ostvarivanje prava po osnovi socijalne skrbi (10 sati, sjedište Vlade, Trg Svetog Marka 2).

JASTREBARSKO - Svečano otvorenje Jaskanskih vinskih svečanosti kojim će se označiti početak berbe grožđa. Pokrovitelj je Vlada RH, a svečanost, koja je u Jastrebarskom najznačajnija tradicionalna turističko-gospodarska manifestacija, otvorit će premijer Zoran Milanović (21 sat, sajmište u Jastrebarskom).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Celjskog sajma najavit će na konferenciji za novinare ovogodišnju sajamsku priredbu i osamnaesti nastup hrvatskih obrtnika na Međunarodnom obrtničkom sajmu Celje. Ujedno će biti najavljeni i drugi jesenski međunarodni sajmovi na kojima HOK organizira i sufinancira zajednički nastup obrtnika. Hrvatski obrtnici tradicionalno izlažu na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju na zajedničkom izložbenom prostoru HOK-a, a ove godine svoje proizvode i usluge predstavit će 42 izlagača, od čega se njih 18 po prvi puta. Ovogodišnja sajamska izložba održava se od 11. do 17. rujna (11 sati, sjedište HOK-a, Ilica 49/II).

ZAGREB - Konferencija za novinare Medveščaka uoči prve utakmice u KHL ligi protiv CSKA iz Moskve (12 sati, Dom sportova, dvorana Zagreb).

CELJE - Susret 2. kola C skupine Europskog košarkaškog prvenstva između Hrvatske i Gruzije (14,30 sati, Celje Arena).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙