FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sukobi navijača BIH i policije u Mostaru

Autor: vmrs
MOSTAR, 11. rujna 2013. (Hina) - Skupina navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine sukobila se u utorak navečer u središtu Mostara s pripadnicima policije koja je raspoređena na bivšoj ratnoj crti razdvajanja kako bi sprečavala sukobe između Hrvata i Bošnjaka u tome gradu.

Odmah po završetku nogometnog susreta između Bosne i Hercegovine i Slovačke, oko 22:15 sati skupina huligana iz većinski bošnjačkog dijela grada napala je kamenjem i drugim predmetima policiju na prometnici Bulevaru. Policajci su na toj lokaciji bili raspoređeni tijekom utakmice, izvijestili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Pošto je policija onemogućila prijelaz prema zapadnome, većinski hrvatskome dijelu Mostara, navijači su prevrnuli i zapalili kontejnere za smeće.

Izgrednici su potisnuti prema trgu Musala gdje su prije toga organizirano pratili nogometnu utakmicu te je blokiran promet dijelom Bulevara, nekadašnje ratne crte razdvajanja u Mostaru. Uz interventnu policiju u ophodnji su bili i pripadnici specijalne policije.

Prije toga, u utorak navečer nepoznati maskirani počinitelji upali su u kafić u istočnome dijelu grada, uz prijetnju nožem oteli zastavu nogometnog kluba Veleža, u kafić bacili dimnu bombu i pobjegli prema zapadnome dijelu grada.

Policija je najavila noćne ophodnje uzduž Bulevara.

(Hina) xzkre yvm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙