FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodak: Josića policija propustila odvesti u odvjetništvo

Autor: mvra
ZAGREB, 3. rujna 2013. (Hina) - Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić koji je jučer priveden na policiju zbog izazivanja nereda tijekom prosvjeda protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru i zatim pušten na slobodu danas je, prema riječima njegova odvjetnika, "iz formalnih razloga" morao doći u Državno odvjetništvo jer ga je policajac koji je za to imao nalog ranije propustio tamo dovesti.

Odvjetnik Zvonimir Hodak izjavio je Hini da je policajac koji je Josića danas prijepodne pustio na slobodu imao nalog da ga odvede u Državno odvjetništvo kako bi tamo potpisao "neke papire vezane uz postupak".

No, policajac ga je umjesto toga pustio kući pa ga je druga službena osoba danas ponovno došla zatražiti da ode u Državno odvjetništvo, kazao je Hodak.

Josić je priveden jučer s još pet osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja nereda, napada na službenu osobu i oštećenja tuđe stvari. Svi privedeni su pušteni, no kasnije je član Stožera Drago Adžaga objavio da su dobili informaciju kako je Josić ponovo priveden u Državno odvjetništvo. Hodak tvrdi da se njegova branjenika tereti zbog izazivanja nereda po prekršajnom, a ne kaznenom zakonu.

(Hina) xmvr yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙