FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI NEWS-H9060552 "Ministar Ostojić primio ..."

Autor: dmak
ZAGREB, 6. rujna 2013. (Hina) - Molimo korisnike da isprave vijest NEWS-H9060552 "Ministar Ostojić primio kolegu iz BiH Mesihovića" budući da je Ministarstvo zdravlja zabunom prvo poslalo radnu verziju priopćenja.

Ispravak vijesti HNA-H9060552

Ministar Ostojić primio kolegu iz BiH Mesihovića

ZAGREB, 6. rujna 2013. (Hina) - Molimo korisnike da isprave vijest NEWS-H9060552 "Ministar Ostojić primio kolegu iz BiH Mesihovića" budući da je Ministarstvo zdravlja zabunom prvo poslalo radnu verziju priopćenja.

Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti:

ZAGREB, 6. rujna 2013. (Hina) -

Ministar zdravlja Rajko Ostojić primio je danas ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Rusmira Mesihovića, s kojim je razgovarao o provedbi Memoranduma o razumijevanju u području zdravstva, potpisanog između dvaju ministarstava u prosincu 2011. godine, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Ocijenili su kako je suradnja nakon toga znatno unaprijeđena te da u idućem razdoblju treba poticati suradnju na razini zdravstvenih ustanova, strukovnih komora, udruga i fakulteta.

Ministar zdravstva Federacije BiH tom se prilikom zahvalio hrvatskom ministru zdravlja na ponuđenoj i pruženoj pomoći koju je Republika Hrvatska osigurala građanima BiH u Općoj bolnici Karlovac, nakon požara koji je zahvatio bihaćku Kantonalnu bolnicu "Irfan Ljubijankić" krajem srpnja ove godine.

Dvojica ministara razgovarali su i o mogućnostima bržeg i učinkovitijeg sanitetskog prijevoza pacijenata preko graničnih prijelaza Neum I - Klek, Neum II - Zaton Doli i Metković – Doljani. Cilj je omogućiti brži prijevoz pacijenata s područja Neuma u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru i hitnih pacijenata iz Neuma u Opću bolnicu Dubrovnik.

Ministar Ostojić izvijestio je ministra Mesihovića o namjeri Republike Hrvatske da donira medicinsku opremu za pružanje hitne medicinske pomoći Domu zdravlja Tomislavgrad, na čemu se ministar Mesihović zahvalio. U sklopu te pomoći predviđena je i edukacija iz hitne medicinske pomoći za dvojicu polaznika iz te ustanove tijekom jeseni u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Tijekom sastanka bilo je govora o iskustvima u informatizaciji zdravstvenog sustava i provedbi informatizacije na području Federacije BiH te očekivanjima da do kraja godine u pojedinim županijama budu uvedene i elektronske zdravstvene kartice. Dogovorena je daljnja suradnja dvaju ministarstava u području zdravstvene legislative, posebice u području usklađivanja propisa s europskim zakonodavstvom, stoji u priopćenju.

Uredništvo Hine

(Hina) pp/xdm yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙