FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 27. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

OSIJEK - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović otvorio je danas novoizgrađenu poučnu stazu Značajnog krajobraza Erdut, koja je u nadležnosti Javne ustanove Agencije za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije. Radovi na izgradnji poučne staze vrijedni su gotovo milijun kuna, a financirani su iz Projekta integracije u EU Natura 2000, s 950.000 kuna, dok je ostatak osigurala općina Erdut. Projektom je obuhvaćena izgradnja i uređenje dva kilometra poučne staze, na kojoj su postavljene informativne ploče i potrebna komunalna oprema, a izgrađena su dva odmorišta te vidikovac smješten neposredno uz Erdutsku kulu.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao je danas povelju i položio kamen temeljac za izgradnju Osnovne škole Kajzerica koja će, kako je najavio, biti otvorena početkom iduće školske godine za oko 560 djece. Izjavio je danas i da će se naći rješenje za učenike Osnovne škole Pavleka Miškine, koji zbog rekonstrukcije zgrade njihove škole u njoj ove školske godine neće moći polaziti nastavu. "Naći ćemo rješenje. Sigurno da mi sve što radimo, radimo u interesu građana ovoga grada. Naš Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport naći će rješenje", izjavio je gradonačelnik Bandić nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju Osnovne škole Kajzerica.

DUBROVNIK - Dubrovačko kazalište "Marina Držića" završilo je uspješno gostovanje na 53. Festivalu "Ohridsko ljeto" u Makedoniji. Ureda za odnose s javnošću ansambl Kazališta "Marina Držića" izvijestio je o svom nastupio na 53. Festivalu "Ohridsko ljeto" u Makedoniji, gdje je izveo predstavu "Braća Karamazovi", čime je i završena ova kulturna manifestacija, koja ima dugu i bogatu tradiciju i iznimno kulturno značenje za Makedoniju. "Braća Karamazovi" u režiji makedonskoga redatelja Dejana Projkovskog bila je i posljednja ovosezonska premijera Kazališta "Marina Držića", koja je izvedena u lipnju ove godine, a predstava je izvedena i u sklupu 64. Dubrovačkih ljetnih igara.

POŽEGA - Tijekom noći preminuo je u požeškoj bolnici 66-godišnjak kojeg je sinoć oko 23 sata u mjestu Brodski Drenovac udario auto dok je ležao na kolniku, priopćila je Policijska uprava požeško-slavonska. Policija navodi kako je uslijed neprilagođene brzine sinoć oko 23 sata, u mjestu Brodski Drenovac, 26-godišnji vozač osobnoga automobila marke „opel calibra“, požeških registarskih oznaka, iako ga je pokušao obići, krećući se i po putnoj bankini, udario u 66-godišnjaka koji je ležao na kolniku.

ZAGREB - Međunarodna Korčulanska škola 2013., kojoj će glavna tema biti izazovi, mogućnosti, prakse i politike usklađivanja poslovnog i privatnog života iz perspektive ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena, održat će se na Korčuli od 29. do 31. kolovoza. Uz rodne i ekonomske politike u regiji, također će se raspravljati i o pozicioniranju europskih socijalista uoči izbora za Europski parlament 2014. i namjere da na listama bude kandidirano 50 posto žena. Konferencija će okupiti sudionike iz lijevo orijentiranih europskih stranaka, a cilj joj je raspraviti političke, društvene i ekonomske mogućnosti i rješenja koja mogu pomoći u oblikovanju životno-poslovnih praksi i politika u jugoistočnoj Europi, unutar šireg radnog okvira EU-a, iz perspektive jednakosti spolova i jačanja položaja žena. Skup će okupiti političarke i političare iz zemalja regije - Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Kosova, Albanije, izvijestili su organizatori.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙