FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 25. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - U organizaciji Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "ZAMISLI" i uz novčanu potporu Europske komisije "Mladi na djelu" u zagrebu se od 24. do 31. kolovoza održava međunarodna multilateralna razmjena mladih „Pokaži im da ti to možeš“, priopćila je danas Udruga Zamisli. Program razmjene mladih odražava se u Domu Crvenog križa na Sljemenu, a na razmjeni sudjeluje 25 mladih s i bez invalidnosti u dobi do 26 godina iz četiri europske zemalje – Bugarske, Hrvatske, Slovačke i Slovenije, navodi se u priopćenju i dodaje kako je cilj razmjene osvijestiti mlade o potrebama koje imaju mladi s invalidnošću te istražiti mogućnosti pristupa temi invalidnosti u različitim europskim zemljama.

DUBROVNIK - U Dobrovnik je danas doputovalo šest brodova na kružnim putovanjima s gotovo 16.000 putnika, što je i rekord u ovogodišnjoj turističkoj sezoni. Tako je s brodom Celebrity Silhouette doputovalo 2.800 putnika, Ruby Princess doveo je 3.500, Norwegian Jade 2.660 putnika, Grand Celebration 1.900, Costa Magica 3.500 putnika i MSC Armonija 2.200 putnika. Zbog vjetra brodovi se nisu mogli usidriti ispred stare gradske luke već su se svi našli na vezu između luke Gruž i otočića Dakse. Veliki broj putnika izazvao je velike gužve u gradu, a osobito u povijesnoj jezgri gdje su ulazak regulirali redari. U protekloj 2012. godini u Dubrovnik je uplovilo 648 kruzera s nešto više od milijun putnika, a taj broj će u ovoj godini biti i veći. Samo u kolovozu Dubrovnik će posjetiti 168.236 putnika s brodova na kružnim putovanjima što je sedam posto više nego u kolovozu 2012. godine.

BRIJUNI - Sinoćnjom izvedbom predstave “Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija”, završena je 13. sezona Kazališta Ulysses na Brijunima, priopćilo je danas kazalište Ulysses.

Ovogodišnje izdanje Ulyssesa otvorila je Zagrebačka Filharmonija “Salsom Filarmonicom”, a na početku je igrala predstava “Kralj Lear”. Kazalište Ulysses, kako navodi, produciralo je 28 događaja, od čega 25 predstava, dva koncerta i jednu pjesničku večer.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙