FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 13. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

PARIZ

Francuskom prvoligašu Monacu neće biti oduzeta dva boda na početku prvenstva nakon što se žalio na kaznu određenu zbog incidenata s navijačima, objavio je Francuski nogometni savez (FFF) u utorak.

"Vrhovno povjerenstvo je odlučilo, nakon žalbe Monaca, poništiti kaznu koja se sastojala od oduzimanja tri boda, od čega jedan uvjetno, a koju je disciplinsko tijelo Lige 1 dosudilo Monacu", kaže se u priopćenju FFF-a.

Na zadnjoj utakmici Monaca protiv Le Mansa u svibnju na tribinama je napravljen vatromet prije nego su navijači uletjeli na teren poslije zadnjeg sučevog zvižduka. U gužvi je jedan navijač udario suca.

FFF nije međutim poništio kaznu igranja pred praznim tribinama koja je također doseđena Monacu.

Monaco igra protiv Montpelliera u nedjelju u drugom kolu nakon što je u prvom kolu pobijedio Bordeaux 2-0.

MOSKVA

Ruskinja Elena Lašmanova, olimpijska pobjednica, osvojila je u utorak na SP koje se održava u Moskvi zlatnu medalju u brzom hodanju na 20 km s vremenom 1:27:08.

Lašmanova je u zadnjim minutama prestigla sunarodnjakinju Anisju Kirdjapkina, koja je osvojila srebrnu medalju s vremenom 1:27:11, dok je bronca pripala Kineskinji Liu Hong (1:28:10).

Zbog tehničkih problema službeni kronometar je kasnio s objavljivanjem vremena.

Ruskinje su gotovo osvojile sva tri odličja, ali je Vera Sokolova, koja je bila na trećem mjestu do ulaska u stadion, diskvalificirana.

CINCINNATI/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Petra Martić izgubile je u susretu prvog kola WTA teniskog turnira u Cincinnatiju od Amerikanke Sloane Stephens 2-6, 6-3, 3-6.

Martić je glavni dio turnira izborila kroz kvalifikacije.

KIJEV/ZAGREB

Hrvatska košarkaška U-16 reprezentacija otvorila je drugi dio natjecanja na Europskom prvenstvu u Ukrajini uvjerljivom pobjedom protiv Crne Gore 100-48.

Mladi hrvatski košarkaši, koji su prvi dio natjecanja okončali s tri pobjede, već su nakon prvog poluvremena imali 23 koša viška (49-26), a do konca susreta prednost je porasla na plus 52 koša.

Najefikasniji igrači u našim redovima bili su Ante Žižić sa 17 koševa i 11 skokova, Nik Slavica sa 16 koševa i osam skokova, te Dragan Bender sa 13 koševa, šest skokova i sedam asistencija. Izbornik Tomislav Rupčić pružio je priliku svim igračima tako da su se u visokoj pobjedi svi upisali među strijelce.

Nakon prvog kola skupine F drugog kruga EP-a Hrvatska i Srbija imaju po šest bodova, Italija ima pet, Francuska četiri, a Ukrajina i Crna Gora po tri boda. Naši kadeti sutra u 20 sati igraju protiv Francuske.

SZOMBATHELY

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je svjetsko U-20 prvenstvo u mađarskom Szombathelyju uvjerljivom pobjedom protiv Kazahstana 12-3 (3-0, 1-2, 5-0, 3-1).

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Ante Vukičević sa tri gola, Luka Bukić, Ivan Živković i Marino Cagali zabili su po dva gola, dok su se među strijelce upisali i Marko Macan, Antun Goreta i Ante Višković. Sva tri gola za Kazahstance zabio je Anton Koliadenko.

U drugom dvoboju iz D skupine Australija je pobijedila Japan 15-7.

Hrvatsku u drugom kolu skupine D u utorak očekuje utakmica protiv Australije, dok je 14. kolovoza na rasporedu susret protiv Japana. Hrvatska vrsta, koju u Mađarskoj vodi Vjekoslav Kobeščak, prvim mjestom u skupini izborila bi direktan plasman u četvrtfinale.

TROMSO

U uzvratnim susretima prvog kola Svjetskog šahovskog kupa najveće iznenađenje napravila je svjetska prvakinja Anna Ušenina, koja je protiv Petera Svidlera uspjela izboriti produžetak.

U približno jednakoj poziciji Svidler je u kombinaciji s 'rupom' previdio figuru i odmah predao, pa će odluka o pobjedniku dvoboja pasti u doigravanju ubrzanim tempom. Isti uzbudljivi scenarij dogodio se i u dvoboju Morozevič-Sambuev. Ruski velemajstor je uspio izjednačiti i tako – barem zasad – spriječiti najveću senzaciju prvoga kola. U doigravanje ide i bivša svjetska prvakinja Yifan Hou nakon što je s Aleksejem Širovom odigrala 1-1, dok je najbolja svjetska šahistica Judit Polgar s 1,5-0,5 izgubila od Kubanca Reynalda Ortiza Suareza nakon što je dvaput propustila dobitak. Nije se očekivao uvjerljiv 0-2 poraz Andreja Volokitina od Amerikanca Raya Robsona. Na pragu velikog iznenađenja bio je predstavnik Bangladeša Ziaur Rahman, koji je u damskoj završnici propustio laku pobjedu protiv Borisa Gelfanda.

ZAGREB

U susretu petog kola Prve HNL Rijeka je na stadionu Kantrida deklasirala Osijek 5-1 i s nova tri boda skočila na drugo mjesto ljestvice.

Golove za Rijeku zabili su Alispahić (10, 20, 24), Benko (58) i Pokrivač (90), dok je strijelac za goste bio Lulić (85).

Na ljestvici vodi Lokomotiva sa 12 bodova, Rijeka i Dinamo imaju po 11 bodova, no momčad s Kantride ima bolju razliku pogodaka. Hajduk je četvrti sa 10 bodova.

MOSKVA

Zlatna medalja Sandre Perković u bacanju diska uvrstila je Hrvatsku na osmo mjesto ljestvice osvajača odličja na svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi.

U vodstvu su Amerikanci s tri zlata, dva srebra i jednom broncom. Na drugom mjestu je Jamajka s dva zlata i broncom, dok su treći Britanci s dvije zlatne medalje. Odličja su do sada osvojali sportaši iz 23 zemlje.

LJUBLJANA/ZAGREB

Međunarodna hokejaška federacija (IIHF) stopirala je dogovor između Medveščaka i Telemach Olimpije o slobodnoj i jednostavnoj razmjeni igrača između spomenutih klubova u nadolazećoj sezoni.

Medveščak i jedini slovenski predstavnik u regionalnoj EBEL ligi nedavno su postigli dogovor po kojem su postali ravnopravni partnerski klubovi, a njihova suradnja bi počivala na razmjeni igrača za igranje u KHL-u i EBEL-u ovoj sezoni. Klubovi su dogovorili sve uvjete i način partnerstva te očekivali potvrdu realizacije dogovora od strane IIHF-a. Međutim, iz Olimpije su večeras objavili kako je krovna hokejaška federacija upalila 'crveno svjetlo'.

"U cijeli projekt smo uložili mnogo volje i truda. No, IIHF je kruta i konzervativna organizacija koja teško mijenja svoja pravila. Uskoro će u KHL ući i finski Jokerit koji također traži model kako bi poslao mlade igrače u druge klubove na kaljenje i razvoj. Hokejaška federacija će morati prepoznati u kojem će se smjeru kretati razvoj hokeja," kazao je za slovenske medije prvi operativac ljubljanskog kluba Matjaž Sekelj.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙