FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 14. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SZOMBATHELY - Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je prvo mjesto u skupini D i direktan plasman u četvrtfinale svjetskog U-20 prvenstva u mađarskom Szombathelyju nakon što je u dvoboju posljednjeg kola pobijedila Japan sa 11-8 (4-2, 2-2, 3-2, 2-2). Hrvatska je tako neokrznuta prošla skupinu ostvarivši tri uvjerljive pobjede (Kazahstan 12-3, Australija 11-5, Japan 11-8). U dvoboju protiv Japana najefikasniji su bili Andro Gagulić s tri i Luka Lozina s dva gola, a strijelci su još bili Luka Bukić, Marko Macan, Marino Čagalj, Antonio Buha, Ivan Živković i Andrija Bašić. Hrvatske vaterpoliste, koje u mađarskoj vodi Vjekoslav Kobešćak, očekuje dan odmora, a potom ih u petak očekuje četvrtfinalni ogled protiv Kanade ili Brazila.

KIJEV - Hrvatska košarkaška U-16 reprezentacija u posljednjem je susretu F skupine drugog kruga Europskog prvenstva u Ukrajini svladala Srbiju sa 69-63 (25-19, 15-14, 12-16, 17-14) i kao prvoplasirana se plasirala u četvrtfinale.

Bio je to okršaju dviju neporaženih momčadi koje su do današnjeg ogleda nanizale po pet pobjeda. Najefikasniji igrači u našim redovima bili su Ante Žižić sa 20 koševa i 18 skokova, te Dragan Bender sa 14 ubačaja i 16 skokova. U četvrtak je dan odmora, a potom 16. kolovoza slijede četvrtfinalni ogledi. Hrvatski kadeti će ime suparnika doznati kasno večeras kada se zaključe nadmetanja u E skupini.

ZAGREB - Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević u ponedjeljak, 19. kolovoza, donijet će odluku u vezi postupka koji je pokrenut protiv Hajduka zbog uvredljivog transparenta na račun izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića izvješenog na prvenstvenoj utakmici 4. kola protiv Hrvatskog dragovoljca odigranoj 4. kolovoza na Poljudu, objavljeno je u srijedu na internetskom portalu Udruge Prve hrvatske nogometne lige. Naime, na toj utakmici sredinom drugog poluvremena na sjevernoj tribini Poljuda domaći navijači podigli su transparent "Gori si od ijednog cigana, mrzimo te više od ikoga, Mamiću umri". U ponedjeljak bi Disciplinski sudac Prve HNL trebao donijeti i odluku u vezi disciplinskog postupka protiv trenera Istre Igora Pamića koji je, nakon utakmice Istra 1961 - Lokomotiva 1-2 odigrane 5. kolovoza, dao neprimjerene izjave kojima je prekršen kodeks ponašanja nogometnih djelatnika, a koje su objavljene u više medija.

ZAGREB - Talijanski nogometni prvoligaš Parma blizu je potpisa ugovora sa 15-godišnjim napadačem Rijeke Antoniom Lukanovićem, kojeg tamošnji mediji nazivaju "novim Zlatanom Ibrahimovićem", objavio je u srijedu internetski portal "Football Italia". Ističe se da je Lukanović visok, brz i dobre tehnike, te da ga zato uspoređuju sa Ibrahimovićem. Lukanović je zapeo za oko direktoru Parme Pietru Leonardiju, a pregovori sa Rijekom su u poodmakloj fazi, navodi se u tekstu na portalu "Football Italia".

LAUSANNE - Hrvatska skijašica Ana Jelušić je jedan od kandidata za člana Komisije sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Izbori će se održati na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sočiju 2014., a Anu Jelušić je nominirao Hrvatski olimpijski odbor. Sportaši sudionici na ZOI u Sočiju iduće godine izabrat će dva sportaša iz dva različita sporta, a rezultati će biti objavljeni 20. veljače 2014. Dvoje izabranih bit će kandidati i za članstvo u MOO-u na razdoblje od osam godina.Ostali sportaši, kandidati za Komisiju MOO-a su Bugarin Kilian Albrecht (alpsko skijanje), Norvežanin Ole Einar Bjorndalen (biatlon), Švicarac Didier Cuche (alpsko skijanje), Bjeloruskinja Darijaa Domračeva (biatlon), Talijan Pietro Piller-Cottrer (skijaško trčanje), Finkinja Tanja Poutiainen (alpsko skijanje), Kanađanka Hayley Wickenheiser (hokej na ledu) i Čehinja Sarka Zahrobska (alpsko skijanje).

NYON - Poljski nogometni prvak Legia iz Varšave morat će u uzvratnom susretu 4. pretkola Lige prvaka protiv Steaue iz Bukurešta 27. kolovoza zatvoriti jednu tribinu svoga stadiona zbog rasističkih povika svojih navijača, te će morati platiti kaznu od 30.000 eura, objavila je UEFA. Navijači Legije rasističkim su povicima vrijeđali igrače velškog prvaka The New Saints tijekom utakmica 2. pretkola Lige prvaka 23. srpnja.

NYON - Europski nogometni savez (UEFA) objavio je kako će umjesto ukrajinskog Metalista iz Harkova, koji je izbačen iz UEFA-inih natjecanja za ovu sezonu zbog namještanja utakmica u domaćem prvenstvu prije pet godina, suparnik njemačkog Schalkea u 4. pretkolu Lige prvaka biti grčki PAOK, kojega je Metalist izbacio u 3. pretkolu. PAOK je ispadanjem od Metalista u 3. pretkolu Lige prvaka trebao nastupiti u 4. pretkolu Europske lige, ali njegovim vraćanjem u Ligu prvaka izraelski Maccabi iz Tel Aviva je ostao bez suparnika, te će se plasirati u skupinu Europske lige bez borbe.

NEW YORK - Američki teniski savez (USTA) najavio je izgradnju pomičnog krova na svom najvećem terenu, stadionu Arthur Ashe u skorijoj budućnosti. Zbog lošeg vremena početkom rujna posljednjih godina čak pet posljednjih finala turnira tenisača na US Openu igrano je u ponedjeljak umjesto u nedjelju što je navelo organizatore na razmišljanje o igradnji krova kojim bi se natkrio najveći teniski stadion na svijetu. Osim krova iznad stadiona Arthur Ashe, iz USTA-a su najavili kako će krenuti u izgradnju dva nova stadiona. Pomični krov izgrađen je iznad središnjih terena u Melbourneu (Australian Open) i Londonu (Wimbledon), a i organizatori Roland Garrosa u Parizu najavili su kako će natkriti središnji teren svog kompleksa.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙