FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 6. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

BERLIN

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta za Bayern koji je u susretu 1. kola njemačkog Kupa kao gost svladao četvrtoligaša Rehden sa 5-0 (2-0).

Prvi pogodak na utakmici postigao je Shaqiri (18), sljedeća tri bila su djelo Muellera (45, 59-11m, 64), a konačni rezultat postavio je Robben (88).

Inače, proteklog vikenda u 1. kolu Kupa ispala su četiri prvoligaša, Werder i Borussia Moenchengladbach od trećeligaša Saarbrueckena, odnosno Darmstadta, te Nuernberg i Eintracht Braunschweig, koje su izbacili drugoligaši Sandhausen i Arminia.

PULA

Nogometaši Lokomotive zadržali su stopostotni učinak u Prvoj HNL i nakon 4. kola zahvaljujući 2-1 (0-0) pobjedi protiv Istre 1961 na stadionu "Aldo Drosina" u Puli.

Domaći su poveli golom Križmana (65), a u samoj završnici su Mišić (87) i Pjaca (89) preokrenuli rezultat i zadržali Lokomotivu na vrhu ljestvice.

Lokomotiva ima 12 bodova, dva više od Hajduka i Dinama, dok je Istra 1961 peta s četiri boda.

Pred 3.000 gledatelja sudio je Marić iz Daruvara.

MOSKVA

Hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta za Lokomotiv iz Moskve koji je u susretu 4. kola ruskog prvenstva kao domaćin svladao Krasnodar sa 3-1 (1-0).

Dario Krešić ostao je na klupi Lokomotiva.

Ovom pobjedom Lokomotiv je stigao na četvrto mjesto ljestvice sa sedam bodova, dok je Krasnodar 11. s četiri boda.

Na vrhu su Spartak iz Moskve i Rostov sa po 10 bodova, dva više od trećeg CSKA.

LA ROCHELLE

Šime Fantela i Igor Marenić zauzimaju 11. mjesto nakon prvog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi 470 u francuskom La Rochellu. Eniu Ninčević i Romanu Župan diskvalifikacija u prvom plovu zasad drži nešto niže u poretku, na 28. mjestu.

Muška flota broji čak 117 posada tako da se jedri u tri kvalifikacijske skupine, što ne dopušta previše prostora za greške, plasman van prvih deset ne igra. Fantela i Marenić su prva tri plova odradili dobro, drugo mjesto u prvom plovu dana i treće u trećem, te osmo u drugom, dakle bez greški s dva izvrsna ulaza i jednim dobrim. Sve to donijelo im je 11. mjesto ukupnog poretka nakon prvog dana kvalifikacija.

Ninčević i Župan imale su odlične dva plova, šesto i 11. mjesto u drugom i trećem jedrenju, nešto niže u poretku ih zasad drži diskvalifikacija radi preuranjenog starta u prvom jedrenju dana. Zasad su 28. među 53 posade.

Ante Botica i Jure Vuletić u konkurenciji juniora odlično su krenuli s osmim ulazom u prvom plovu, slijedeća dva jedrenja nisu izdržali, međutim zasad su u polovici flote na 57. mjestu. Šimu Sorića i Marina Jakovčeva ponovno je nažalost viroza privezala na kopnu. Zdravstvene poteškoće odnijele su im dobar dio juniorskog SP-a prošloga tjedna, i nakon što se činilo da je sve u redu viroza se ponovno vratila.

U vodstvu su Australci Belcher i Ryan, te Novozelanđanke Aleh i Powrie.

MOSKVA

Cijela jamajčanska atletska reprezentacija, koja broji 44 člana na čelu sa svjetskim rekorderom Usainom Boltom, morala je proći testiranje na doping u Moskvi.

Predstavnik jamajčanske reprezentacije je izjavio da su agenti Svjetske antidopinške agencije u ponedjeljak došli u kamp za pripreme i svim atletičarima uzeli krv.

Jamajčanski atletski savez je pod povećalom otkako se otkrilo da je Veronica Campbell Brown, dvostruka olimpijska pobjednica na 200 m bila pozitivna na doping, kao i još petoro jamajčanskih atletičara među kojima su Asafa Powell i Sherone Simpson. Powell je bivši vlasnik svjetskog rekorda i osvajač više medalja s velikih natjecanja, dok je Sherone Simpson osvojila olimpijsko srebro u Pekingu i Londonu.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙