FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: umjereni optimizam investitora

Autor: scvi
NEW YORK, 30. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u blagom porastu, najavljujući umjereni optimizam investitora pred objavu novih makroekonomskih pokazatelja i poslovnih rezultata kompanija.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u plusu 30 bodova, tehnološki Nasdaq 11 bodova, a S&P 500 3,5 boda.

Tijekom dana očekuje se objava poslovnih rezultata farmaceutskih divova Pfizera i Mercka, kao i trgovačkog lanca Office Depota.

Od makroekonomskih pokazatelja, bit će objavljen podatak o cijenama kuća u 20 najvećih američkih gradova u svibnju, kao i indeks povjerenja potrošača za srpanj.

Ipak, ključni dan za investitore bit će srijeda, kada se očekuje priopćenje Feda sa dvodnevnog zasjedanja te podaci o američkom BDP-u za drugo tromjesečje.

„Tržište iščekuje najvažniji 'randez-vous' ovoga ljeta – priopćenje Feda, podatke o BDP-u te ADP-ovo izvješće o zaposlenosti, koje će nam dati smjernice za drugu polovinu godine. Sezona objava poslovnih rezultata zasada je relativno dobra, a pojačane aktivnosti akvizicija i spajanja u korporativnom sektoru podupiru tržište dionica“, ocjenjuje David Thebault, iz pariškog investicijskog društva Global Equities.

I na europskim burzama najvažniji indeksi danas su u plusu, zahvaljujući dobrim makroekonomskim pokazateljima.

Londonski FTSE oko 13,30 sati bio je u plusu 0,34 posto, frankfurtski DAX 0,42 posto, a pariški CAC 0,46 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙