FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju pad cijena dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 25. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Nekolicina razočaravajućih financijskih izvješća kompanija danas je spustila američke terminske indekse, najavljujući pad cijena dionica na Wall Streetu, dok investitori nove smjernice čekaju od objave novih pokazatelja.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u minusu 56 bodova, tehnološki Nasdaq 3,75 bodova, a S&P 500 7,25 boda.

Na Wall Streetu je u srijedu S&P 500 indeks pao drugi dan zaredom zbog slabijih nego što se očekivalo kvartalnih poslovnih rezultata nekoliko kompanija, dok je Nasdaq indeks blago porastao zahvaljujući snažnom skoku cijene Applea.

Dow Jones oslabio je 25 bodova, ili 0,16 posto, na 15.542 boda, a S&P 500 0,38 posto, na 1.685 bodova. Nasdaq indeks ojačao je, pak, 0,01 posto, na 3.579 bodova.

Danas je investitore razočarala lošija od očekivanja zarada Caterpillara, jednako kao i njegove slabe poslovne procjene.

Zabrinuli su ih i podaci o padu kreditne aktivnosti banaka prema privatnim kompanijama u eurozoni u lipnju.

Nove smjernice očekuju od poslovnih izvješća General Motorsa, Xeroxa i Dow Chemicala, kao i novih makroekonomskih pokazatelja – o narudžbama trajnih dobara američkoj industriji u lipnju i broju Amerikanaca koje su u proteklome tjednu ostale bez posla.

„Jasno je da ovoga tjedna S&P neće dosegnuti 1.700 bodova, jer zarade kompanija i makroekonomski pokazatelji neće biti u stanju potaknuti daljnji uzlet tržišta“, smatra Chris Beauchamp, tržišni analitičar pri investicijskom društvu IG.

I na europskim burzama indeksi su danas u minusu, jer je investitore nekolicina kompanija razočarala svojim rezultatima. Trenutno su pariški CAC, londonski Ftse i frankfurtski DAX u minusu između 0,66 i 1,09 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙