FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 23. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

BARCELONA

Barcelona je potpisala ugovor s Argentincem Gerardom Martinom koji će na trenerskoj klupi zamijeniti Tita Vilanovu, priopćio je u utorak španjolski prvak potvrdivši tako napise medija.

Pedesetogodišnji Martino, koji je kao i najbolji nogometaš svijeta a član Barce Lionel Messi rodom iz grada Rosaria, potpisao je dvogodišnji ugovor, objavila je Barcelona na svojim internetskim stranicama.

Dosadašnji trener 44-godišnji Vilanova odstupio je prošli tjedan kako bi mogao nastaviti liječenje raka grla nakon što je prošlu sezonu odveo Barcelonu do naslova prvaka.

Martino je protekle sezone bio prvak Argentine sa Newell's Old Boysima u kojima je proveo i deset godina kao igrač. Bio je trener u Pargavaju, sa Libertadom je tri puta bio prvak države, a sa Cerro Portenom jednom.

Velike uspjehe ostvario je kao izbornik reprezentacije Paragvaja (2006.–2011.) s kojom je na SP 2010. stigao do četvrtfinala.

STANFORD

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović poražena je u prvom kolu WTA teniskog turnira u Stanfordu od Švicarke Stefanie Voegele sa 6:4, 6:0 nakon 51 minutu.

Ovo je bio prvi susret između naše tenisačice koja je 151. na WTA ljestvici i Švicarke, 50. tenisačice svijeta.

UMAG

Dvoboj hrvatskih tenisača u 3. kolu kvalifikacija ATP turnira u Umagu između 29-godišnjeg Joška Topića i 20-godišnjeg Duje Kekeza pripao je Topiću koji je tako izborio glavni ždrijeb umaškog turnira. Nakon 2 sata i 46 minuta igre Joško Topić je pobijedio Duju Kekeza sa 3-6, 7-6 (2), 6-4.

Kristijan Mesaroš zaustavljen je u 3. kolu kvalifikacija, izgubio je od Srbina Dušana Lajovića sa 6-4, 0-6, 6-7 (4).

U utorak u 1. kolu nastupit će četvorica hrvatskih tenisača, Antonio Veić ide na Srbina Viktora Troickog, Mate Pavić igra sa Francuzom Gaelom Monfilsom, Jošku Topiću je protivnik Argentinac Carlos Berlocq, a Borna Čorić također će igrati protiv Argentinca, Horacija Zeballosa.

Danas su odigrana i dva meča 1. kola, Nizozemac Thiemo de Bakker pobijedio je Rusa Dmitrija Tursunova sa 6-3, 6-3, a Argentinac Leonardo Mayer svladao je Španjolca Alberta Ramosa sa 6-1, 6-3.

ZAGREB

Na službenoj stranici Seville objavljeno je kako će 25-godišnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić biti kapetan kluba u predstojećoj sezoni. Njegovi zamjenici bit će braniči Federico Fazio i Fernando Navarro, te veznjak Reyes.

Rakitić je protekle sezone bio jedan od najboljih igrača španjolskog nogometnog prvoligaša, zabio je 8 golova u prvenstvu i 3 u Kupu kralja, a tome je pridodao i brojne asistencije.

Rakitić je u Sevillu stigao u siječnju 2011. iz Schalkea, a ugovor mu traje do ljeta 2015. Tijekom ovoljetnog prijelaznog roka Liverpool je za njega nudio 12 milijuna eura, ali je Rakitić odlučio ostati u Sevilli.

ZAGREB

U posljednjoj utakmici 2. kola Prve hrvatske nogometne lige u ponedjeljak je Lokomotiva u gostima pobijedila Osijek sa 2-1, te jedina uz Dinamo ima stopostotni učinak.

Osijek je poveo u 33. minuti pogotkom Lulića, a preokret je stigao u drugom poluvremenu. Za 1-1 je zabio Musa u 55. minuti, a pred kraj utakmice, u 87. minuti, pobjedu Lokomotivi donio je Trebotić pogotkom iz penala.

ZAGREB

Na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u francuskom Lyonu u kategoriji osoba s intelektualnim teškoćama Mikela Ristoski je osvojila broncu u skoku u dalj, izvijestio je danas Hrvatski paraolimpijski odbor.

Ristoski je do bronce došla skokom od 5,27 metara. Nova svjetska prvakinja je Poljakinja Karolina Kucharczyk sa 6,09 metara, a srebro je pripalo Ruskinji Krestini Žukovoj sa rezultatom 5,30 m.

"Što reći nakon ovakve infarktne završnice, nego da je Ruskinja imala više snage i koncentracije od mene. Ostaje mi žal za srebrom za koje sam vjerovala da mi je već oko vrata", izjavila je Ristoski.

U prijepodnevnom programu nastupio je Riječanin Miroslav Matić koji je u bacanju diska u spojenim kategorijama F51, 52 i 53 zauzeo peto mjesto, dok je Bjelovarčanin Albin Vidović u spojenim kategorijama F35 i 36 zauzeo sedmo mjesto u disku.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙