FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 16. srpnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

LONDON - Menadžer jamajčanskog atletičara Asafe Powella koji je mjesec dana prije svjetskog prvenstva u Moskvi pao na dopinškom testu, za cijelu aferu je optužio kondicijskog trenera Christophera Xuereba. Menadžer Paul Doyle tvrdi kako je Xuereba osim za Powella brinuo i o Sherone Simpson koja je također bila pozitivna. Kanadski trener je Powellu i Simpson dao 20 različitih dodataka prehrani, a navodno je njihova kombinacija izazvala pozitivan nalaz na dopinškom testiranju. "Pokušavamo otkriti što se dogodilo. Xuereba je atletičarima dao mnoštvo dodataka prehrani, no većina je uobičajena poput vitamina C, D. Još uvijek nam nije jasno koje je sredstvo krivo za nalaz jer niti jedno ne sadrži zabranjeni oxilofrin na koji je Asafa bio pozitivan," kazao je Doyle u razgovoru za New York Times.

PUEBLA - U Meksiku je počelo svjetsko prvenstvo u taekwondou na kojem nastupa više od tisuću natjecatelja, među kojima i deset hrvatskih predstavnika. Prvog dana nastupili su Mateja Kunović u kategoriji do 46 kg koja je ostala korak do medalje nakon što je izgubila u četvrtfinalu, te Stipe Jarloni do 58 kg koji je ispao u osmini finala. Mateja je u prvom kolu pobijedila Vincente Sidney iz Hondurasa 7:4. U drugom kolu je bila bolja od Meksikanke Itzel Manjarrez 6:0, no u četvrtfinalnoj borbi za medalju je izgubila od iskusnije Ruskinje Anastasije Valujeve na zlatni bod nakon izjednačenog rezultata 7:7 na kraju treće runde. Ruskinja je kasnije osvojila srebro. Stipe je u prvom kolu porazio Švicarca Ahmanda Mehdia zlatnim bodom nakon izjednačenog rezultata 8:8. U drugom kolu uvjerljivo je pobijedio Armenca Damvelyana Haykaza 11:3, međutim u osmini finala je izgubio od predstavnik Kineskog Tajpeha Huang Cheng Ching 2:6.

Zlatnu medalju u kategoriji do 46 kilograma osvojila je Koreanka So Hui Kim, Ruskinja Valujeva je bila druga, dok su bronce osvojili Kineskinja Ren Dandan i Tunižanka Fadia Farhani. Prvo mjesto u kategoriji do 58 kg također j otišlo u Koreju, a slavio je Cha Tae Moon. Iranac Hadi Mostean Loron je bio drugi, dok su bronce osvojili Meksikanac Damian Villa i Brazilac Guilherme Alves.

FIRENZA - Dosadašnjeg napadača Bayerna Maria Gomeza, koji će od ove sezone nositi dres Fiorentine, dočekalo je na stadionu Artemio Franchi oko 20.000 navijača 'viola'. "Moj transfer nekim ljudima izgleda čudno jer sam u Munchenu imao sve. Međutim, želio sam igrati kako bi održao formu za svjetsko prvenstvo u Brazilu, a Fiorentina je sjajan klub. Osjećam veliku odgovornost i s Fiorentinom želim pobjeđivati," kazao je 28-godišnji napadač. Gomez je otkrio kako mu je transfer u Firenzu savjetovao novi trener Bayerna Pepe Guardiola s obzirom da šef stručnog stožera Fiorentine Vincenzo Montella forsira napadačku igru. Gomez je u protekle četiri godine odigrao za Bayern 172 utakmice i postigao 112 golova.

LONDON - TV kuća Al Jazeera Sport kupila je prava za prenošenje utakmica Premiershipa za iduće tri sezone vrijedna oko 320 milijuna eura. Al Jazeera Sport će imati pravo prenositi svih 380 utakmica elitnog razreda engleskog nogomet na Bliskom Istoku, te na sjeveru Afrike u ukupno 23 zemlje od Irana do Maroka. "Sretni smo i ponosni što smo realizirali ovaj dogovor. Englesko prvenstvo je vrh nogometa i siguran sam kako će naši korisnici biti oduševljeni novom ponudom," kazao je predsjednik tv kuće Nasser Al Khelaifi. Dogovor je pozdravio i izvršni direktor elitnog razreda engleskog nogometa Richard Scudamore. "Sretni smo što će naši brojni navijači u tom dijelu svijet imati priliku pratiti sve naše utakmice." Premiership će od prodaje tv prava za iduće tri godine ukupno zaraditi čak 5.8 milijardi eura.

MIAMI - Reprezentacije Hondurasa, Trinidad i Tobaga, te El Salvadora izborile su plasman u četvrtfinale Gold kupa, nogometnog prvenstva zone CONCACAF koje se održava u SAD. Trinidad i Tobago je u posljednjem susretu B skupine pobijedio Honduras 2:0, dok je El Salvador pobijedio Haiti 1:0. Honduras je i prije utakmice posljednjeg kola bio siguran pobjednik skupine. Golove za T&T zabili su napadač Stoke Cityja Kenwyne Jones (48-11m), te Kevin Molino (67). U drugom susretu, izravnom dvoboju za nastavak natjecanja, El Salvador je pobijedio Haiti golom napadača Alanije Vladikavkaz Rodolfa Zelaye (76). Haitiju je za prolaz u četvrtfinale trebao bod, no do konca utakmice nije uspio izjednačiti. Bio je to treći gol Zelaye na prvenstvu, a zanimljivo tri puta je uzdrmao vratnicu.

LONDON - Španjolski nogometni velikan Real Madrid najvrijedniji je sportski kolektiv na svijetu, a prema podacima magazina Forbes "Kraljevski klub" je 'težak' 3.3 milijarde dolara. To je porast za 1.5 milijarde dolara u odnosu na posljednju ljestvicu kada se Real nalazi na drugom mjestu. Real je preskočio Manchester United koji vrijedi 3.17 milijardi dolara, prije svega zbog novih sponzorskih ugovora sa Adidasom i Emirates Airlinesom. Na trećem mjestu je Barcelona (2.6), a četvrtu poziciju drži najvredniji nenogometni kolektiv baseball momčad New York Yankeesa koja vrijedi 2.3 milijarde dolara. Zatim slijede Dallas Cowboysi američki nogomet, 2.1 milijardi dolara), New England Patriotsi (američki nogomet, 1.635)...

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙