FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: bez značajnijih promjena

Autor: zpop
ZAGREB, 17. srpnja 2013. (Hina) - Ni u današnjem trgovanju na Tržištu novca ne bilježimo značajnije promjene. Naime, zabilježen je tek lagani rast kako ukupno prijavljne potražnje tako i ponude te je stoga njihov međusobni odnos ostao praktički nepromijenjen.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 289,93 milijuna kuna ili za oko 3 posto više no u utorak.

Istodobno se na strani ponude našlo 124,93 milijuna kuna, ili za oko 7,5 posto više no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 51,5 milijuna kuna, plasirano putem prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa tek lagano korigirana sa 0,45 na 0,49 posto.

Također je plasirano i 47,39 milijuna kuna ročnih plasmana na rok od tjedan dana uz kamatnu stopu od 1,78 posto te 11,04 milijuna kuna pozajmica na rok od mjesec dana uz kamatu od 2,21 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 109,93 mlijuna kuna, a pritom je 15 milijuna kuna ponude, zbog kreditnih ogranićenja sudionika, ostalo neplasirano. Prosječna kamatna stopa porasla je sa 0,49 na 1,22 posto.

„Danas se u trgovanju na Tržištu novca Zagreb osjetila veća potražnja za ročnim pozajmicama, koja nije u cijelosti namirena, djelomično zato što u ponudi nema dovoljno novčanih viškova, a djelomično i zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica. Iz istog razloga je u ponudi ostalo nešto neplasiranih kuna.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙