FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 10. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

NEWPORT - Hrvatski tenisač Ivo Karlović nastavlja s pobjedama u svom povratku na ATP Tour nakon tri mjeseca pauze zbog virusnog meningitisa, u susretu 2. kola u Newportu naš je igrač svladao Kanađanina Vaseka Pospišila sa 6-4, 1-6, 6-3 nakon sat i 40 minuta igre. U četvrtfinalu će Karlović igrati protiv boljeg iz dvoboja između drugog nositelja, Amerikanca Johna Isnera i Francuza Adriana Mannarina.

PALERMO - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni predala je susret 2. kola na WTA turniru u Palermu Španjolki Silviji Soler-Esponozi nakon što je izgubila prvi set sa 2-6, te je gubila 0-1 u drugom.

TALLINN - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija do 20 godina u 2. je kolu skupine B na Europskom prvenstvu ostvarila prvu pobjedu, naši su mladići nakon produžetka nadigrali Ukrajinu sa 77-75 (16-17, 21-10, 21-16, 9-24; 10-8). Hrvatsku su do pobjede predvodili Luka Pandurić sa 22 i Luka Vlaić sa 19 koševa, dok je u ukrajinskim redovima najefikasniji bio Maksim Lucenko sa 24 ubačaja.

LOFER - Na svjetskom juniorskom kajakaškom prvenstvu na divljim vodama, koje se održava u austrijskom Loferu, danas je u natjecanju kanuista (C-1) na klasičnoj dionici, Jadran Zonjić, član KK Končar, osvojio srebrnu, a njegov klupski kolega Luka Obadić brončanu medalju. To su ujedno i prve pojedinačne medalje hrvatskih juniora sa svjetskih prvenstava. Zlatno odličje osvojio je talijanski predstavnik Giorgio Dell`Agostino.

ZAGREB - Prvi pripadnik plemena Moose Creea koji je zaigrao u NHL-u Jonathan Cheechooo (33) postao je novi član KHL Medveščaka, a da bi iskusno kanadsko desno krilo moglo pojačati napad "Medvjeda" morao je prethodno dobiti pristanak konzilija svog plemena. Cheechooo je vlasnikom NHL-ovog Maurice ''Rocket'' Richard trofeja i odigrao je 560 utakmicu u NHL-u, od čega 59 u doigravanju NHL-a.

"Cheechoo je igrač od kojeg očekujemo da bude top igrač na KHL razini. Igrajući u NHL-u samo u jednoj sezoni zabio je 56 golova i igrao u NHL All Star utakmici. Chechoo je igrač koji je u prošle dvije sezone igrao jako dobro na AHL razini te je postizao gotovo bod po utakmici. U sportskim krugovima o njemu postoje samo dobre priče, ne samo o tome kakav je suigrač na ledu, već i izvan njega , o njegovoj radnoj etici na ledu i izvan njega. Chechoo je istinski profesionalac i jako se veseli dolasku u Zagreb", izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Nakon što je dogovorio dolazak kanadskog napadača Jonathona Cheechooa Medveščak je danas produžio ugovore i s napadačem Darijem Kostovićem i braničem Geoffom Waughom.

MONT-SAINT-MICHEL - Nijemac Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep) pobjendik je 11. etape ovogodišnje biciklističke utrke "Tour de France", pojedinačnog kronometra od Avranchesa do Mont-Saint-Michela u dužini od 33 kilometra. Aktualni svjetski prvak u vožnji na kronometar još je jednom dokazao svoju dominaciju u ovoj disciplini svladavši zadanu dionicu za 36:29 minuta, drugo mjesto sa 12 sekundi zaostatka zauzeo je vodeći u ukupnom redoslijedu, Britanac Chris Froome (Sky), koji je tako još više povećao prednost u odnosu na glavne konkurente za ukupnu pobjedu, dok je treći bio Belgijanac Thomas De Gendt (Vacansoleil) sa 1:01 minitom slabijim vremenom od Martina. U ukupnom redosliejdu Froome sada ima 3:25 minuta prednosti ispred drugog Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar), te 3:37 minuta ispred trećeg Nizozemca Baukea Molleme (Belkin).

BURSA - Mladi francuski nogometaši prvi su finalisti Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina koje se održava u Turskoj, oni su u polufinalu igranom u Bursi svladali vršnjake iz Gane sa 2-1 (1-0). Oba gola za Francusku postigao je Florian Thauvin (43, 74), dok je strijelac za Ganu bio Ebenezer Assifuah (47). Francuska će u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu se večeras u Trabzonu sastaju Irak i Urugvaj.

RIM - Osam talijasnkih nogometaša, od kojih je najpoznatiji Lazijev reprezentativni veznjak Stefano Mauri, optuženi su za namještanje utakmica u završnici prvenstva u sezoni 2010/11., te će se morati pojaviti na saslušanju u državnom tužitzeljstvu u Cremoni 24. srpnja, objavio je Talijanski nogometni savez (FIGC). Pod istragom su dvoboji Lazio - Genoa iz pretposljednjeg kola, te Lecce - Lazio iz posljednjeg kola otprije dvije godine, a oba su završila rezultatom 4-2 u korist Lazija.

Uz Maurija, optuženi su Mario Cassano i Carlo Gervasoni, koji su u vrijeme odigravanja inkriminiranih utakmica igrali za niželigaša Piacenzu, Alessandro Zamperini, koji je bio član još jednog niželigaša Fidenea, Omar Milanetto, koji je igrao za Genou, te trojac iz Leccea Massimiliano Benassi, Stefano Ferrario i Antonio Rosati. Cassano i Zamperini su još ranije kažnjeni petogodišnjom zabranom igranja zbog umiješanosti u namještanje rezultata nekih drugih utakmica.

Cremonski tužitelj Roberto Di Martino je tijekom istrage izjavio kako ima "neoborive dokaze" kako je utakmica Leece - Lazio namještena, te da su kladioničari na njoj zaradili oko dva milijuna eura, dok su za podmićivanje igrača potrošili oko 600,000 eura. FIGC je najavio kako bi zbog "objektivne odgovornosti" Lazio, Genoa i Lecce mogli biti kažnjeni oduzimanjem bodova u novoj sezoni.

PARIZ - Sportski direktor francuskog nogometnog prvaka Paris SG-a Leonardo odlučio je napustiti svoju dužnost po završetku ljetnog prijelaznog roka koji traje do kraja kolovoza, objavio je klub u srijedu. Leonardo je pošloga tjedna kažnjen sa 13 mjeseci zabrane obnašanja svoje dužnosti zbog oduguravanja suca nakon prvenstvene utakmice protiv Valenciennesa igrane početkom svibnja. Suspenzzija mu ističe krajem lipnja sljedeće godine.

BUSTENI - Hrvatski sportski novinari borit će se s Makedoncima za treće mjesto na Međunarodnom malonogometnom turniru u Busteniju u Rumunjskoj. Nakon što su, unatoč porazu od Rumunja 1-2 u 3. kolu skupine, sretno prošli u polufinale, zahvaljujući pogotku Bugara za 3-3 u posljednjoj minuti njihova dvoboja s Crnogorcima, naši su novinari u polufinalu protiv Moldavaca odigrali 0-0 iako su bili bolja momčad na terenu. U raspucavanju sedmeraca bolji su bili suparnici i sa 3-2 prošli u finale gdje će igrati s Rumunjima. Hrvatski novinari su pogocima Marka Cvijanovića i Milana Stjelje poveli 2-0, jer je Tomislav Butina obranio prvi 11-erac Moldavcu, no potom je naš kapetan Vedran Pavičić promašio, a Marko Hrstić pogodio moldavskog vratara u glavu. Butina više nije uspio skinuti nijedan udarac...

Rezultati 3. kola, skupina A: Hrvatska – Rumunjska 1-2, Bugarska – Crna Gora 3-3. Redoslijed: 1. Rumunjska 6 bodova, 2. Hrvatska 4, 3. Crna Gora 3, 4. Bugarska 2 bod.

Skupina B: Srbija – Prahovija 1-8, Moldavija – Makedonija 4-0. Redoslijed: 1. Moldavija 9, 2. Makedonija 6, 3. Prahovija 3, 4. Srbija 0 bodova.

Polufinale: Rumunjska – Makedonija 3-1, Moldavija – Hrvatska 0-0, 3-2 (7m).

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙