FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 1. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

LONDON - Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u četvrtfinale grand slam turnira u Wimbledonu, jer je danas u osmini finala poražen od četvrtog nositelja Španjolca Davida Ferrera sa 7-6 (3), 6-7 (6), 1-6, 1-6 nakon dva sata i 47 minute igre. Dodig, koji je ostao jedini naš predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji Wimbledona, dobio je prvi set u tie-breaku i imao nekoliko prigoda za "break" u drugom setu, ali ga izgubio tie-breaku. Tada je Dodig praktički prestao igrati pa je sljedeća dva seta Ferer bio dominatnan u svim segmentima igre i zasluženo izborio četvrtfinale Wimbledona. No, Ivan Dodig nema razloga za nezadovoljstvo, jer je plasmanom u osminu finala postigao najbolji rezultat u Wimbledonu.

LONDON - Nastavljaju se senzacionalni rezultati u ovogodišnjem Wimbledonu, u ponedjeljak se od daljnjeg szdjelovanja u turniru oprostila i braniteljica naslova u ženskoj konkurenciji, te prva igračica svijeta, Amerikanka Serena Williams. Bolja od Serene je u susretu 4. kola bila njemica Sabine Lisicli koja je slavila sa 6-2, 1-6, 6-4. Williams je dosada u karijeri pet puta osvajala Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012), a u All England Club je stigla kao apsolutni favorit za novo slavlje. No, njezin niz pobjeda, koji je uključivao i naslov u Roland Garrosu, stao je na brojci 34.

ZAGREB - Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je izjavio da pregovori oko transfera Alena Halilovića i Tina Jedvaja u Tottenham traju, ali da posao još nije gotov.

"Što se tiče mogućeg transfera Halilovića i Jedvaja pregovori sa Tottenhamom traju, ali taj posao još nije gotov. Također, Tottenham nije jedini u igri. Nadamo se da će se posao realizirati i da će potpisati za Tottenham, ali i tada će obojica još ostati u Dinamu", izjavio je Mamić na konferenciji za novinare.

Posljednjih dana hrvatski mediji objavili su da će supertalentirani 17-godišnjaci Alen Halilović i Tin Jedvaj otići u engleski Tottenham za oko 20 milijuna eura.

ZAGREB - Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je izjavio da je za napadača Splita Antu Rebića nudio pet milijuna eura, ali da je ponuda odbijena.

"Za Rebića sam nudio pet milijuna eura, jer je to jedan od najpotentnijih igrača Hrvatske. No, prvi čovjek RNK Splita Žužul to je odbio i Rebić je sada za nas iluzija. No, u subotu smo iz Red Bull Salzburga doveli jednog od najtalentiranijih mladih hrvatskih nogometaša 16-godišnjeg Antu Ćorića, i za to smo investirali milijun eura", rekao je Mamić na konferenciji za novinare.

Mamić se osvrnuo i na Sammira. "On je najtrofejniji Dinamov igrač u posljednjih 20 godina. Ponudit ćemo mu novi ugovor i ja vjerujem da će ostati s nama. Siguran sam da će barem biti s nama u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ako pak stigne dobra ponuda i on bude želio otići, mi ćemo ga ispratiti pljeskom, jer je zadužio Dinamo".

ZAGREB - Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je najavio novu eru Dinama, koja ima za cilj sportsko jačanje kluba i kontinuirano nastupanje u Ligi prvaka.

"Želimo u sljedeće dvije godine osvojiti toliko bodova za euro-koeficijent da bi sljedećih deset godina bili nositelji u zadnjem pretkolu Lige prvaka i potom u tom natjecanju, ili kroz Europsku ligu, ostvariti san, proljeće u Europi", rekao je Mamić na konferenciji za novinare.

"Kod nas nema lutanja, nismo mi nikakvo trgovačko društvo. Doveli smo respektabilna pojačanja, El Soudanija, Pinta, Juniora Fernándesa, vratara Migliorea. No, nemoguće je na duže vrijeme zadržati naše najveće talente, to je svima jasno. U Dinamu su najsposobniji menadžeri u Europi i to nećete naučiti niti na jednom fakultetu. Mi smo primjer svima u Europi, a nas se prikazuje u medijima u najcrnjem svjetlu. U vrijeme kad se trese Kina, propadaju europske banke i vlada velika nezaposlenost, u Dinamu se najviše investira", kazao je Mamić.

On se osvrnuo i na ulazak u EU i što će to značiti za hrvatski sport i nogomet: "Laž je da EU sprečava ulaganje lokalnih vlasti u sportsku infrastrukturu i omladinske pogone, a upravo je to segment u koji se jedino ulaže u Hrvatskoj. Dapače, postoji mogućnost da iz fondova EU-a dobijemo novac za sportsku infrastrukturu".

Glede navodnih nezakonitih potpora Dinamu iz proračuna grada Zagreba, Mamić je rekao: "Dinamo je od Zagreba dobio što mu pripadama prema kriterijima o vrhunskom sportu, a što su dobili i ostali zagrebački klubovi. Što se tiče održavanja stadiona u Maksimiru on Dinamo košta 12 milijuna kuna, a od Zagreba dobijemo devet milijuna. Mi ne trošimo novce poreznih obveznika, već punimo gradski i državni proračun. Dinamo radi transparentno i po zakonu, a o nama govore ružno oni koji sudjeluju o onome što je netransparentno i nezakonito".

PRAG - U prvom kolu drugog kruga na Svjetskom košarkaškom prvenstvu U-19, koje se održava u Češkoj, reprezentacija Hrvatske je pobijedila Argentinu sa 85-63 (21-10, 28-9, 17-19, 19-25). U reprezentaciji Hrvatske ponovno je bio odličan Dario Šarić, koji je upisao 19 koševa, 18 skokova i 5 asistencija, a branič Mislav Brzoja je ostvario 13 koševa i 7 skokova. Kod Argentine najbolji je bio Juan Vaulet, koji je ubilježio 13 poena i 7 skokova. Nakon drugog kruga četiri najbolje ekipe iz svake grupe plasirat će se u četvrtfinale.

CALVI - Australski biciklist Simon Gerrans (Orica) pobjednik je treće etape ovogodišnjeg "Tour de Francea" vožene od Ajaccija do Calvija na Korzici u dužini od 145.5 kilometara.

Gerrans je ciljem prošao u vremenu od 3:41:24 sati, a drugoplasiranog Slovaka Petera Sagana (Cannondale) pobijedio je za debljinu biciklističke gume. Treće mjesto zauzeo je Španjolac Jose Joaquin Rojas (Movistar) koji je ciljem prošao u vremenu pobjednika. Nakon tri dana provedena na Korzici vodeći u ukupnom redoslijedu je Belgijanac Jan Bakelants (RadioShack) koji ima sekundu prednosti u pdnosu na drugog Francuza Juliena Simona (Sojasun) i trećeg Gerransa.

KITZBUEHEL - Belgijanac Kevin Seeldraeyers (Astana) pobjednik je drue etape 65. izdanja biciklističke utrke "Kroz Austriju" vožene od Innsbrucka do vrha uspona na Kitzbueheler Horn u dužini od 157 kilometara, dok je hrvatski vozač Matija Kvasina, član austrijske momčadi Gourmetfein, ciljem prošao kao osmi sa 56 sekundi zaostatka. Seeldraeyers, koji je slavio i u prvoj etapi u nedjelju, potvrdio je odličnu formu prošavši cljem u vremenu od 4:17:15 sati, pet sekundi ispred drugog momčadskog kolege, Kazahstanca Aleksandra Djačenka, te 14 ispred trećeg Talijana Fabija Arua, još jednog člana Astane. U ukupnom redoslijedu Seeldraeyers sada ima 43 sekunde prednosti u odnosu na drugog Djačenka i 59 ispred trećeg Austrijanca Riccarda Zoidla (Gourmetfein), dok je Kvasina 11. sa 3:23 minute zaostatka. U Austriji vozi još jedan hrvatski biciklist, Robert Kišerlovski (RadioShack), kojemu je ovo prva utrka nakon nastupa na "Giro d'Italia". Kišerlovski je u drugoj etapi bio 28. sa 4:21 minutom iza Seeldraeyersa, te je ukupno 29. sa 10:12 minuta iza Belgijanca.

LISABON - Član Upravnog odbora međunarodnog sindikata nogometnih profesionalaca FIFPro Joaquim Evangelista, koji je ujedno i predsjednik Portugalskog nogometnog sindikata, izjavio je kako bi FIFA i UEFA trebale dio svojih rastućih prihoda od prodaje televizijskih prava podijeliti s igračima kako bi ih zaštitili od situacija kada njihovi klubovi zapadnu u financijske probleme.

"FIFA i UEFA bi trebale prestati samo pričati i početi konkretno pomagati igračima. Mi se bavimo najvećim problemom u nogometu, a to su ljudske drame, te bi zato oni koji najviše profitiraju od igrača morali pokazati solidarnost", rekao je Evangelista.

Portugalski nogometni savez pretrpan je zahtjevima igrača za arbitražom zbog toga što im klubovi ne plaćaju ugovorne obveze, pa Evangelista smatra kako bi prihodi trebali biti izravno upućeni igračima, a ne samo savezima i klubovima. Takva je situacija i u velikom broju drugih zemalja uključujući i Hrvatsku, pogotovo u klubovima koji se ne nalaze u samom vrhu.

MANCHESTER - Novi menadžer engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda David Moyes za sobom je iz Evertona povukao i svoje najbliže suradnike, prvog pomoćnika Stevea Rounda, trenera vratara Chrisa Woodsa i Jimmyja Lumsdena, još jednog člana stručnog stožera, objavljeno je u ponedjeljak.

"Radio sam sa Steveom, Chrisom i Jimmyjem dugi niz godina i oduševljen sam što su se odlučili pridružiti mi se u ovom velikom klubu. Oni donose mnogo kvaliteta u svojim područjima djelovanja i znam da, kao i ja, rad u Manchester Unitedu smatraju izazovom. Imam veliku vjeru da zajedno možemo ostvariti uspjehe koje ovaj klub uživa već duže vrijeme", kazao je Moyes.

BARCELONA - Dvije zvijezde španjolskog nogometnog prvaka Barcelone, brazilski napadač Neymar (21) i španjolski bočni igrač Jordi Alba (24) u petak će se podvrgnuti operaciji uklanjanja krajnika, te će biti izvan pogona 10-ak dana. Neymar će obaviti operaciju u Rio de Janeiru pod nadzorom Barcelonine medicinske službe, dok je Alba biti operiran u klinici u Terrassi, gradiću blizu Barcelone.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙