FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 19. lipnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 21 sat:

EASTBOURNE - Ivan Dodig plasirao se u treće kolo ATP teniskog turnira u Eastbourneu nakon što je pobijedio Kanađanina Miloša Raonića sa 6-2, 7-6 (7) nakon sat i 22 minute igre. U trećem kolu naš će tenisač igrati protiv Talijana Fabia Fogninija, 30. tenisača svijeta, s kojim je igrao dva puta i jednom pobijedio. Njihov zadnji međusobni susret bio je ove godine u Davis kupu kada je slavio Talijan.

MERSIN - U prvom kolu skupine A vaterpolskog turnira na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu Hrvatska je pobijedila Španjolsku sa 8-7. Svečanost otvaranja Mediteranskih igara bit će u četvrtak na stadionu u Mersinu, a natjecanja počinju dan kasnije kada će hrvatski sportaši nastupiti u boksu, jedrenju, plivanju i veslanju.

ZAGREB - Hrvatska tenisačica 20-godišnja Ajla Tomljanović plasirala se u posljednje kolo kvalifikacija za Grand Slam turnir u Wimbledonu, nakon što je danas u 2. kolu pobijedila Turkinju Caglu Buyukakcay sa 6-2, 7-6 (0). Jučer je u 1. kolu kvalifikacija Tereza Mrdeža poražena od Britanke Jade Windley sa 4-6, 4-6, dok je Ana Vrljić izgubila od Amerikanke Marije Sanchez sa 5-7, 1-6.

ZAGREB - Četvrtog natjecateljskog dana na Europskom prvenstvu u mačevanju, koje se do 21. lipnja održava u zagrebačkoj Areni, na programu su natjecanja u ženskom maču i muškoj sablji. Nastupile su dvije naše reprezentativke Tončica Topić i Roberta Ilijašev, ali ni jedna nije uspjela izboriti ulazak među 32. Bliža tom uspjehu bila je Tončica Topić koja je u skupini odradila šest borbi i zabilježila dvije pobjede, a dvije borbe je tijesno izgubila sa 4:5. Nakon završenih kola u skupinama u eliminacijskoj borbi za ulazak u 32 naša najbolja mačistica susrela se sa Šveđankom Kinkom Barvestad i povela sa tri boda prednosti. Ipak, u posljednjoj fazi borbe Barvestad je imala mirniju i sigurniju ruku i u izjednačenom susretu pobijedila 15:14, a Topić je natjecanje završila plasmanom na 58. mjesto. Njena reprezentativna kolegica Roberta Ilijašev je u skupini ostvarila jednu pobjedu, a tri borbe je tijesno izgubila s 4:5, da bi na kraju zauzela 65. mjesto.U muškoj sablji Hrvatska nema predstavnika.

ZAGREB - Predsjednik udruge "Naš Hajduk" Žan Ojdanić izjavio je danas da jedna pravila vrijede za Hajduk, a druga za Dinamo nakon što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odbacila prijavu devetero malih dioničara Hajduka, koji su tvrdili da je od 2006. do 2012. iz zagrebačkog proračuna nezakonito dodijeljeno 214,7 milijuna kuna Dinamu. "Očito jedna pravila vrijede za Hajduk, a druga za Dinamo. Zašto je tome tako trebat ćete pitati gospođu Olgicu Spevec (predsjednicu AZTN-a) i nadležnu Agenciju. Na nama je da se pobrinemo da na ta i slična pitanja odgovore daju pred Upravnim sudom, svojim kolegama u Bruxellesu, te saborskim zastupnicima kojima Agencija daje izvještaj o svom radu", rekao je Ojdanić za intenetski portal "Dalmacija News". AZTN je utvrdio da su ta sredstva, 214,7 milijuna kuna, odobrena temeljem programa financiranja javnih potreba u sportu, koji je donijela zagrebačka Gradska skupština, kao što je to predviđeno Zakonom o sportu.

ZAGREB - Direktor zagrebačkog Dinama Tomislav Svetina izjavio je danas da je odluka Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), koja je odbacila prijavu devetero malih dioničara Hajduka, dobra za hrvatski nogomet i sport. Mali dioničari Hajduka tvrdili su da je od 2006. do 2012. iz zagrebačkog proračuna nezakonito dodijeljeno 214,7 milijuna kuna Dinamu. "Najveća sredstva u hrvatski sport ulažu jedinice lokalne samouprave. Ovom odlukom demistificirana je fama da jedinice lokalne samouprave više neće moći ulagati u sport. Dapače, one će i dalje moći ulagati u hrvatski sport", kazao je Tomislav Svetina za Novu TV. Tvrdnje malih dioničara i udruge "Naš Hajduk" prokometirao je i predsjednik Dinama Mirko Barišić. "Oni ne znaju za što se bore, to je jedna pomodarska ljevičarska floskula", rekao je Barišić za RTL televiziju.

ZAGREB/RIM - Vratar slovenske reprezentacije Samir Handanović (28) ostaje u Interu, nakon što je talijanski nogometni prvoligaš otkupio njegov ugovor od Udinesea. Talijanski mediji procjenjuju da je Inter platio 11 milijuna eura za Handanovića, koji je trenutno najbolji golman u Italiji i jedan od najboljih na svijetu. Zbog toga ga je Barcelona ovog ljeta htjela dovesti u svoje redove, ali sada je taj posao propao. Handanović je prošle godine stigao u Inter, a prije toga branio je za Domžale, Udinese, Treviso i Lazio.

LONDON - Engleski napadač Andy Carroll (24) potpisao je danas šestogodišnji ugovor sa West Hamom u kojem je prošle sezone bio na posudbi iz Liverpoola. Vrijednost transfera je 15,5 milijuna funti, što znači da je Liverpool na njemu izgubio 19,5 milijuna funti jer je u siječnju 2011. za Carrolla platio Newcastleu 35 milijuna funti. Carroll je prošle sezone zabio 7 golova u 23 prvenstvene utakmice.

RIM - Bivši talijanski nogometni reprezentativac Gennaro Gattuso od danas je trener novog drugoligaša Palerma, potvrdio je klub sa Sicilije. Gattuso je potpisao jednogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka suradnje na još godinu dana. Na klupi Palerma zamijenit će Giuseppea Sannina kojem nije uspjelo zadržati klub u prvoj ligi. Gattuso je prošlu sezonu započeo kao igrač Siona, a zatim je obavljao funkciju igrača - trenera.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙