FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel: Rijeka će znati iskoristiti prilike koje pruža EU

Autor: dsil
RIJEKA, 1. srpnja 2013. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je danas kako ulazak Hrvatske u Europsku uniju smatra velikom prilikom i izazovom, istaknuvši da se Rijeka dobro pripremila za prvo razdoblje članstva te će znati iskoristiti prilike koje joj pruža.

"U EU će nam biti onako kako se sami budemo znali organizirati", poručio je Obersnel na konferenciji za novinare u Rijeci.

Napomenuo je kako je u pripremi izrada Strategije razvoja grada do 2020. godine, koja će se temeljiti na smjernicama strategije EU za isto razdoblje. Uz to, dodao je, polazišne točke strategije bit će i u promišljanjima stručnjaka i ostalih građana iznijetima tijekom njegove predizborne kampanje za novi gradonačelnički mandat.

Izvijestio je kako je na riječkom području zaprimljeno oko 4500 zahtjeva za lagalizaciju nezakonito izgrađenih građevina te bi, zajedno s predmetima koji još nisu zavedeni i prebrojeni, ukupan broj zahtjeva trebao biti nešto veći od 6000. Uglavnom je riječ o nadogradnjama objekata, garažama ili nadstrešnicama, a zahtjeva za legalizaciju nelegalno izgrađenih cjelovitih objekata vrlo je malo.

U nekim drugim, manjim gradovima od Rijeke je primljeno do 40.000 zahtjeva, pa ovaj relativno mali broj zahtejva u Rijeci govori o uređenosti uprave, ali i odgovornosti građana, naglasio je Obersnel.

Najavio je početak investicijskog ciklusa izgradnje dijela kanalizacijskog sustava na obodu grada u vrijednosti od 15 milijuna eura, pomoću kredita Europske banke za obnovu i razvoj.

Dio je to velike investicije u vodoopskrbu i odvodnju u Rijeci i okolnim općinama u vrijednosti od 100 milijuna eura, a za dobijanje potrebnog iznosa će se zajedno prijaviti na europske fondove grad Rijeka i Hrvatske vode, rekao je riječki gradonačelnik.

(Hina) xdsil ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙