FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel zadovoljan uvjerljivom pobjedom, ne i malim izlazom

Autor: hsup
RIJEKA, 2. lipnja 2013. (Hina) - Po podacima koje su u SDP-ov izborni stožer u Rijeci dojavili promatrači te stranke na biračkim mjestima, Vojko Obesnel (SDP), kandidat sedmeročlane Koalicije 2020, bit će gradonačelnik Rijeke u još jednom mandatu, jer je po podacima s obrađenih 50 posto biračkih mjesta osvojio je oko 70 posto glasova birača.

Obersnel je za Hinu izjavio da prema tim podacima može reći kako je ostvario uvjerljivu pobjedu i da ga to veseli.

"Bilo bi mi draže da je izlaznost bila veća, to će naravno svatko komentirati kako njemu odgovara, ali jedino što ja mogu reći je da su moji protukandidati i u prvom i u drugom krugu zazivali promjene, kazao je Obersnel. Kako je rekao "da su Riječani baš željeli promjene, onda bi sigurno izašli u većem broju na birališta."

Njegov protukandidat Hrvoje Burić (HDZ) , koji je kandidat koalicije HDZ-HSS – HP AS dobio je, po SDP-ovim podacima , oko 30 posto glasova.

Burić je kazao da ne želi komentirati podatke bilo koje stranke, tako ni iz SDP-a, ali da zabrinjava mala izlaznost birača u Rijeci te da je stoga upitan legitimitet bilo kojeg izabranog gradonačelnika, dodavši da čestitati ipak treba.

Izlaznost je najniža u Hrvatskoj, rekao je Burić ističući da su neke druge općine i gradovi u županiji imale izlaznost veću od 50 posto te da je očito "da postoji apatija Riječana prema politici i da je to nešto na čemu poltičari trebaju raditi."

Prema podacima DIP-a u Rijeci je do 16 sati glasovalo 18,7 posto od ukupno 113.355 birača.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙