FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju rast cijena dionica

Autor: neba
NEW YORK, 1. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, najavljujući uspon cijena dionica na Wall Streetu prvog dana drugog polugodišta, nakon što su u prvom dijelu godine zabilježile najveći rast od 1998.

Terminski S&P 500 indeks bio je oko 13,30 sati u plusu 6,8 bodova, iznad fer vrijednosti, dok je Dow Jones bio na dobitku 82, a Nasdaq terminski indeks 17 bodova.

Prošloga su tjedna cijene dionica na Wall Streetu porasle, nakon dva tjedna pada, jer su ponešto splasnule bojazni ulagača da će Fed prerano smanjiti poticajne monetarne mjere.

Tako je prvo polugodište završeno s rastom S&P 500 indeksa za više od 13 posto, pa je to njegovo najbolje prvo polugodište od 1998. godine.

Na smjer tržišta danas bi mogli utjecati novi makroekonomski podaci koji će pokazati u kakvoj je formi američko gospodarstvo. Očekuje se objava izvješća Instituta za menadžere nabave o industrijskoj aktivnosti. Analitičari procjenjuju da je ISM indeks u lipnju porastao sa 49 na 50,5 bodova.

Jutros je objavljeno da je industrijska aktivnost u Kini oslabila, dok je PMI indeks proizvodnog sektora eurozone porastao sa 48,3 na 48,8 bodova.

Zahvaljujući tome, na europskim su burzama cijene dionica danas porasle. Oko 13,30 sati frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski FTSE indeks bili su u plusu između 0,3 i 0,9 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙