FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: još jedan negativni trgovinski dan

Autor: scvi
NEW YORK, 20. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oštro pali, najavljujući gubitke na Wall Streetu drugi dan zaredom, nakon što je predsjednik Feda jučer najavio kraj ere jeftinog novca.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je na gubitku 107 bodova, tehnološki Nasdaq 28 bodova, a S&P 500 14 bodova.

S tehničkog aspekta, S&P 500 vjerojatno će pronaći podršku blizu 1.618 bodova, gdje se nalazi njegov 50-dnevni pomični prosjek, i 1.598/1.600 bodova, gdje je bilo njegovo dno prije dva tjedna.

Nakon što je predsjednik Feda jučer Ben Bernanke kazao da bi Fed do kraja godine mogao početi smanjivati poticajne mjere ako gospodarstvo bude dovoljno snažno, na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica pale više od 1 posto.

Investitore su danas zabrinuli i najnoviji podaci o usporavanju kineske industrijske aktivnosti, kao i podaci o nastavku recesije u eurozoni.

Nove smjernice investitorima mogli bi dati makroekonomski pokazatelji; danas će biti objavljeni podaci o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u, vodeći gospodarski indikatori, te podaci o prodaji postojećih nekretnina i industrijskoj aktivnosti.

„I kamo sada idemo? Nakon objave iz Feda tržište je još senzitivnije na pokazatelje nego prije, tako da će kod svake važnije makroekonomske objave vjerojatno porasti cjenovne oscilacije. Idući tjedni bit će teški u pogledu rizičnosti, posebice ako će pokazatelji biti bolji od očekivanja“, stoji u bilješci klijentima stratega u Deutsche banci Jima Reida.

I najvažniji europski indeksi, londonski Ftse, pariški CAC i frankfurtski DAX, danas su u minusu i to između 2,26 i 2,64 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙