FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Otkrivena skupina ilegalnih imigranata iz Afganistana

Autor: rmav
SARAJEVO, 28. lipnja 2013.(Hina) - Šest muškaraca za koje se pretpostavlja da su državljani Afganistana otkrila je i privela policija u Bosni i Hercegovini tijekom njihova pokušaja prebacivanja u neku od zemalja Europske unije, potvrdila je u petak Služba za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH.

Muškarci starosne dobi između 20 i 23 godine otkriveni su u okolici Srebrenika u sjeveroistočnoj Bosni, a samo jedan od njih posjedovao je identifikacijski dokument i to onaj o strancima koji traže azil u Grčkoj.

Ilegalni imigranti su policiji kazali kako su željeli stići do Austrije, a da im je posrednik bila jedna osoba iz Mađarske.

Umjesto u tu zemlju, posrednik ih je međutim doveo u BiH i ostavio u šumi, a oni su tek nakon dva dana shvatili da su napušteni pa su se sami uputili u Srebrenik gdje su se prijavili policiji.

Do utvrđivanja identiteta ovi će imigranti ostati u imigracijskom središtu u okolici Sarajeva, no već im je izrečena mjera protjerivanja iz BiH i zabrana ponovnog ulaska u tu zemlju u razdoblju od tri godine.

Policijske agencije u BiH ranije su upozorile kako će ta zemlja nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju biti suočena s pojačanim prilivim ilegalnih imigranata koji se pokušavaju domoći neke od država-članica EU.

U Grčkoj, iz koje su najvjerojatnije stigli ilegalni imigranti uhićeni u petak, nalazi se na tisuće izbjeglica podrijetlom iz afro-azijskih zemalja.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙