FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Makedoniji uhićeno 15 osoba zbog trgovine ljudima

Autor: bnov
SKOPLJE, 16. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Makedonska policija uhitila je 15 osoba, među kojima jednog policajca, osumnjičenih da su omogućile ilegalan prijelaz u Makedoniju, uz naplatu više stotina eura, više od 250 ilegalnih imigranata koji se pokušavaju domoći zapadne Europe, izjavila je u nedjelju novinarima makedonska ministrica unutarnjih poslova Gordana Jankuloska.

Petnaest osoba osumnjičenih da su "organizirale međunarodnu skupinu za trgovinu ljudima", prebacile su iz Grčke u Srbiju u zadnjih šest mjeseci, više od 250 pakistanskih, afganistanskih, sudanskih i sirijskih državljana te državljana arapskih zemalja koji žele doći u zapadnu Europu, istaknula je ministrica.

Ti su ilegalni imigranti plaćali od 120 do 200 eura za ulazak u Srbiju, te potom svotu od 300 eura da bi ušli u zapadnoeuropske zemlje.

Trgovci ljudima najčešće se omogućavali prijelaz imigranata u nenadziranim graničnim zonama, ali i preko službenih prijelaza skrivajući ih u prtljažnicima automobila, prevozeći ih autobusima ili čak taksijima.

(Hina) xbnš yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙