FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: adrp
ZAGREB, 25. lipnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat:

MERSIN - Petog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu Hrvatska je dobila treću zlatnu i ukupno 11 medalju na ovim MI, a nju su nam donijeli vaterpolisti koji su u finalnoj utakmici pobijedili Španjolsku sa 11:9. Tako sada Hrvatska ima tri zlatne, tri srebrne i pet brončanih medalja.

Golove za Hrvatsku postigli su: Sukno 4, Joković 3, Šetka 2, te Obradović i Muslim po 1.

Hrvatska je tako osvojila posljednju veliku medalju koja joj je nedostajala nakon što je bila olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak, te pobjednik Svjetske lige.

LONDON - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se danas u drugo kolo teniskog grand slam turnira u Wimbledonu nakon što je poslije tri sata igre kod rezultata 2-2 (4-6, 6-7(6), 7-6(3), 6-3, 2-1) u setovima i 2-1 u gemovima u petom setu njegov suparnik njemački tenisač Philipp Kohlscreiber predao meč. Dodig je izgubio prvi set nakon samo 35 minuta i nakon što mu je Nijemac uzeo dva puta servis no u drugom setu u dosta izjednačenoj borbi izgubio je tek poslije tie breaka koji je završio s rezultatom 8-6 u korist Nijemca. Treći set je također bio izjednačen, ali je Međugorac bio bolji u tie breaku sa 7-3. Kohlschreiber je u četvrtom setu počeo pokazivati znakove "pucanja", izgubio je servis dva puta i Dodig je izjednačio na 2-2 u setovima. U petom setu kod 2-1 Kohslchreiber predao meč. Dodig je u meču servirao 20 aseva, imao je 83 posto realizacije poena na prvom servisu i napravio je 30 neprisiljenih grešaka. Ovo je bio peti susret Dodiga i Kohsleibrera, 18. tenisača svijeta, i druga pobjeda našeg tenisača.

ZAGREB/LONDON

Hrvatska tenisačica Petra Martić izborila je danas plasman u drugo kolo teniskog grand slam turnira u Wimbledonu pobijedivši sa 1-6, 6-1, 6-3 gruzijsku tenisačicu Annu Tatashvili, 78.na WTA ljestvici, nakon sat i pol igre.

Naša je tenisačica izgubila prvi set dobivši sami jedan gem, no u drugom setu je situacija bila obrnuta - suparnici je Martić dopustila samo jedan gem. U trećem setu koji je trajao gotovo kao prva dva borba je bila izjednačenija i Martić je uzela servis suparnici za 4-3 te nakon toga nije ispuštala prednost.

U drugom kolu Martić će igrati protiv Čehinje Karoline Pliskove koja je pobijedila 13. nositeljicu Ruskinju Nadiju Petrovu. Sa Pliskovom, 77. tenisačicom svijeta, Martić je do sada igrala dva puta i oba ju je puta pobijedila.

ADANA - Hrvatska ženska rukometna reprezentacija osigurala je plasman u polufinale Mediteranskih igara nakon što je u susretu 3. kola B skupine odigrala 31:31 sa Slovenijom. Naše rukometašice nakon tri odigrana susreta (Makedonija, Španjolska, Slovenija) imaju pet bodova i osigurale su borbu za odličja i prije zadnje utakmice protiv Tunisa. Plasman u polufinale je osigurala i Slovenija, a tko će biti pobjednik skupine odlučit će naš ogled protiv Tunisa. Hrvatska u tom susretu mora loviti 16 golova prednosti kako bi zbog bolje razlike pogodaka bila pobjednik skupine. Hrvatske rukometašice u skupini još očekuje utakmica protiv Tunisa 26. lipnja, a potom polufinale najvjerojatnije protiv Srbije.

MERSIN - Na Mediteranskim igrama u Mersinu danas su započela i nadmetanja u odbojci na pijesku i u badmintonu. Zvonimir Holbling je u susretu prvog kola turnira u badmintonu pobijedio Libanonca Tonyja Choueryja 2:0 (21:6, 21:10). U dvoboju 2. kola u srijedu ga očekuje Talijan Giovanni Greco. Zvonimir je bio uspješan i u paru s imenjakom Đurkinjakom nakon što su pobijedili Libanonce Tonyja Choueryja i Jalala Abou Alwana 2:0 (21:5, 21:5). U drugom kolu u srijedu ih očekuju Španjolci Ernesto Velazquez i Pablo Abian Vicen. Đurkinjak je u singlu natjecanje otvorio porazom od Talijana Rosaria Maddalonija 1:2 (15:21, 21:17, 12:21). Priliku za popravak imat će u srijedu protiv Grka Vasileiosa Kiomourtzidisa.

Naš jedini par u odbojci na pijesku Pero Križanović i Nikaša Dell'orco je otvrio natjecanje porazom od španjolskog para Gavira - Herrera 0:2 (13:21, 11:21). U srijedu će se za nastavak natjecanja boriti protiv Turaka Gogtepea i Sahina.

SPLIT - Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar potvrdio je danas medijima da će o kupnji HNK Hajduk, za kojeg je zainteresiran američki biznismen Michael Glover i poznati igrač američkog nogometa Ndamukong Suh, prvo razgovarati s malim i velikim dioničarima, predsjednikom Uprave Marinom Brbićem, Nadzornim odborom te s navijačima i članovima Udruge "Naš Hajduk". O rezultatima tih razgovora upoznat će se i Gradsko vijeće, te raspisati referendum o prodaji tog splitskog kluba. "Po onome što su nama prezentirali gosti iz SAD-a čini se da je Hajduk njihov glavni cilj. Žele postati njegovi vlasnici i iznimno su ozbiljni. Iako smo svjesni da žele što kraći postupak kupnje kluba shvaćaju da kad je Hajduk u pitanju ništa ne može ići preko noći i spremni su pričekat", izjavio je Baldasar.

MADRID - Real Madrid je imenovao 54-godišnjeg Talijana Carla Ancelottija novim trenerom sklopivši s njim trogodišnji ugovor, objavio je španjolski prvoligaš. Bivši trener PSG-a bit će predstavljen u srijedu i na klupi Kraljevskog kluba zamijenit će Portugalca Josea Mourinha koji je otišao u Chelsea. Španjolski mediji pišu da će Real platiti PSG-u oko četiri milijuna eura odštete za godinu dana ugovora koju je Ancelotti trebao odraditi u francuskom klubu.

PARIZ - Francuski prvak PSG okončao je tjedna nagađanja o nasljedniku Carla Ancelottija objavivši u utorak da je njegov novi trener bivši francuski izbornik Laurent Blanc i to sljedeće dvije godine. Blanc (47) koji je prestao obnašati izborničku dužnost nakon što je Francuska eliminirana u četvrtfinalu Eura 2012. prije toga je trenirao Girondins Bordeaux i odveo ga do naslova prvaka 2009.

ŽENEVA - Izvješće Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) o Madridu, Tokiju i Istanbulu, tri grada koji se nadaju da će dobiti priliku biti domaćini ljetnih olimpijskih igara 2020., ne ističe ni jednog kandidata kao favorita dok utrka ulazi u zadnju fazu. Tri mjeseca prije glasovanja o kandidatu pobjedniku, IOC-ovo izvješće procjene, koje je nastalo nakon što su posjećena tri grada početkom godine, ukazuje na izjednačenu borbu između Madrida, Tokija i Istanbula. Prema izvješću koje je objavljeno u utorak, problematična ekonomska situacija u Španjolskoj ne predstavlja opasnost za kandidaturu Madrida, sigurnosna situacija u Turskoj ne prijeti izgledima Istanbula kao ni slaba javna potpora Tokiju. Grad domaćin ljetnih olimpijskih igara 2020. bit će odlučen na 125. zasjedanju IOC-a u Buenos Airesu 7. rujna.

(Hina) xad yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙