FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 30. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB - U prvom susretu finala doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske Cibona je sinoć u KC Dražen Petrović pred 4.500 gledatelja pobijedila Zadar 84:68 (28:15, 19:22, 18:14, 19:17) i u seriji na tri pobjede povela 1:0. Iduća utakmica na rasporedu je u subotu u Zadru. Najefikasniji igrači u redovima zagrebačkog sastava bili su Andrija Žižić sa 20 koševa i osam skokova, Jerel Blassingame sa 20 koševa i šest asistencija, te Darryl Eugene Strawberry i Davor Kus sa po 13 koševa. Kod Zadra najefikasniji je bio Romeo Von Travis sa 21 košem i 12 skokova. Druga utakmica odigrat će se 1. lipnja u Zadru.

ZAGREB/METKOVIĆ - Hrvatska nogometna U-20 reprezentacija nije uspjela osvojiti 'Regionalni kup' nakon što je jučer u susretu igranom u Metkoviću izgubila od Crne Gore poslije izvođenja jedanaesteraca 6:7. Utakmica je u regularnom dijelu završila bez golova.Pobjednik je odlučen u sedmoj seriji kada je Dario Župarić pogodio stativu, a Igor Vujačić potom je pogodio za pobjedu Crne Gore. Usprkos porazu izbornik Niko Kovač bio je zadovoljan igrom hrvatske U-20 selekcije. "Takav je nogomet, nekad je čudna igra. Imali smo protivnika 80 minuta u šaci, ali to ispustimo jer propustimo deset vrhunskih šansi. Nažalost, niti jednu nismo realizirali, a njihov vratar bio je izuzetno raspoložen. Na kraju izgubimo utakmicu na jedanaesterce, to je dio sporta," kazao je Niko Kovač.

CHICAGO - U odlučujućoj sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije hokejaške NHL lige Chicago Blackhawksi su na domaćem terenu u produžetku svladali Detroit Red Wingse sa 2:1, te su se plasirali u finale Zapada sa 4:3 u pobjedama. Chicago je poveo golom Patricka Sharpa (21:08), a Detroit je poravnao početkom zadnje trećine pogotkom Šveđanina Henrika Zetterberga (40:26). No, junak susreta bio je Brett Seabrook koji nakon 3:35 minuta produžetka zabio za pobjedu Chicaga 2:1. Tako će po prvi puta u konferencijskim finalima nastupiti momčadi koje su zadnje četiri sezone bili prvaci NHL-a. U finalu Zapada susreću se branitelji naslova Los Angeles Kingsi i Chicago Blackhawksi, prvaci iz 2010., dok će u finalu Istoka igrati prvaci iz 2011. Boston Bruinsi protiv Pittsburgh Penguinsa, koji su osvojili naslov 2009. godine.

ZAGREB - Nogometna reprezentacija Njemačke pobijedila je Ekvador sa 4:2 u prijateljskom susretu igranom jučer u Boca Ratonu na Floridi, dok su Engleska i Irska u Londonu odigrale 1:1. Njemačka je već nakon 24 minute vodila 4:0, a potom je spustila 'nogu s gasa'. Po dva gola za 'elf' zabili su Lukas Podolski (1, 17) i Lars Bender (4, 24), dok su strijelci za Ekvador bili Valencia (44) i Ayovi (84). Za njemačku reprezentaciju nisu nastupili igrači Bayerna i Borrusije Dortmund. Prijateljsku utakmicu na Wembleyju odigrali Engleska i Irska, a susret je završio 1:1. Irci su poveli golom Shanea Longa u 13. minuti, a izjednačio je Frank Lampard deset minuta kasnije.

LONDON - Engleski nogometni prvoligaš Stoke imenovao je Marka Hughesa (49) novim trenerom momčadi. Hughes će naslijediti Tonyja Pulisa, koji je prije tjedan dana napustio Stoke, objavio je u četvrtak BBC. Mark Hughes je bio bez posla od studenoga prošle godine, kada je zbog loših rezultata dobio otkaz u Queens Park Rangersima. Prije toga bio je trener Blackburna, Manchester Cityja i Fulhama. Tony Pulis često je bio na meti navijača zbog konzervativnog pristupa igri, koji se u napadačkom dijelu svodio na zabijanje golova iz prekida. Unatoč tome, klub je bio stabilan prvoligaš i ove sezone je u Premier ligi završio na 13. mjestu.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙