FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 28. svibnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

DUBROVNIK - Izbornik muške košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša danas je u Dubrovniku održao konferenciju za novinare u susret Europskom prvenstvu koje će se u rujnu održati u Sloveniji.

"Moja želja voditi reprezentaciju nikada nije bila upitna. Međutim, o tome proteklih mjeseci nisam mogao govoriti zbog pravila u španjolskoj ligi. Zbog toga je ovo moj prvi istup za medije," naglasio je Repeša, koji se zahvalio Unicaji na osam mjeseci suradnje.

Repeša je naglasio kako je program priprema napravio prije tri mjeseca naglasivši kako je početak 20. srpnja u Svetom Martinu, a jedan dio bit će i u Dubrovniku.

Na pripreme je pozvao 24 igrača, ali se taj popis može i promijeniti. Za sada su na njemu Roko Leni Ukić, Dominic Dontaye Draper, Rok Stipčević, Ante Delaš, Toni Prostran, Marko Tomas, Kruno Simon, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Fran Pilepić, Ivan Ramljak, Luka Babić, Hrvoje Perić, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Damir Markota, Leon Radošević, Miro Bilan, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić, Lukša Andrić i Stanko Barač.

Govoreći o rezultatima koje očekuje na EP-uhrvatski izbornik kazao je kako će na prvenstvu biti 15 ekipa koje se nadaju bori za medalju ili barem plasmanu na svjetsko prvenstvo.

LAUSANNE - Legendarni skakač s motkom Sergej Bubka objavio je svoju kandidaturu za predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i nasljednika Jacquesa Roggea, koji odlazi u rujnu. Bubka važi kao najozbiljniji kandidat za predsjednika, a protukandidate će imati u Švicarcu Denisu Oswaldu, dopredsjedniku MOO-a Nijemcu Thomasu Bachu, Ngu Ser Miang iz Singapura, Tajvancu Hing-kuo Wuu i Portorikancu Richardu Carrionu. Ukrajinac je šest puta osvajao naslov svjetskog prvaka i još uvijek je svjetski rekorder u motci, a član je Izvršnog odbora MOO-a i dopredsjednik Međunarodnog atletskog saveza (IAAF). Zanimljivo je da se Bubka natječe i za mjesto predsjednika IAAF-a, s obzirom da odlazi i Lamine Diack, a tu mu je protukandidat Sebastian Coe. Rogge će u rujnu nakon 12 godina napustiti čelno mjesto MOO-a, a novog predsjednika izabrat će Skupština 10. rujna u Buenos Airesu.

MADRID - Bivši najbolji nogometaš svijeta Zinedine Zidane novi je sportski direktor Reala iz Madrida, a na toj je dužnosti zamijenio Jorgea Valdana. Jedna od prvih Zidaneovih zadaća bit će sudjelovanje u izboru novoga trenera "kraljevskog kluba" nakon odlaska Josea Mourinha. Za glavnog kandidata za Mourinhova nasljednika slovi Talijan Carlo Ancelotti, trenutačno trener francuskog prvaka Paris SG-a.

LONDON - Španjolski nogometni stručnjak Roberto Martinez (39) zatražio je dopuštenje Wigan Athletica za sporazumnim raskidom ugovora, a kao moguće nove destinacije mladog trenera spominju se Everton i Stoke City. Martinez je preuzeo mjesto menadžera u Wiganu 2009. godine, te je tri sezone zaredom uspješno izbjegavao ispadanje iz Premier lige, ali ove sezone spasa za klub iz predgrađa Manchestera nije bilo, te će sljedeće sezone igrati u drugom razredu engleskog nogometa. No, i netom okončana sezona bila je ipak uspješna za Wigan jer je klub osvojio svoj prvi trofej u povijesti svladavši u finalu FA Kupa Manchester City.

"Zatražio je dozvolu za odlazak iz kluba, pa sam mu ju i dao. Roberto ima još godinu dana važeći ugovor, pa tko god ga angažira, morat će nam platiti odštetu", rekao je vlasnik Wigana Dave Whelan.

LONDON - Legendarni južnoafrički borac protiv apartheida Desmond Tutu (81) pridružio je kampanji koja od UEFA-e traži da se Izraelu oduzme domaćinstvo Europskog prvenstva za nogometaše do 21 godine zbog načina na koji se ta zemlja odnosi prema sportu u Palestini. Tutu je poslao pismo engleskom dnevnom listu "Guardian" u kojemu traži oduzimanje domaćinstva EP-a Izraelu, koje je na rasporedu od 5. do 18. lipnja, a među supotpisnicima pisma je među brojnim prominentnim zagovornicima boljih uvjeta za palestinske sportaše i bivši malijski reprezentativni napadač Frederic Kanoute. Iz UEFA-e su pokušali zataškati ovu inicijativu, ali bezuspješno. Glavni tajnik Europskog nogometnog saveza Gianni Infantino je prošloga tjedna tijekom UEFA-ina kongresa u Londonu izjavio kako su "UEFA i Izraelski nogometni savez odgovorni za nogomet, a ne mogu biti odgovorni za politiku vlade".

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙