FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubravka Biberdžić izabrana za predsjednicu Skupštine Varaždinske županije

Autor: skal
VARAŽDIN, 19. lipnja 2013. (Hina) - Izborom Dubravke Biberdžić iz SDP-a za predsjednicu, te Vladimira Stolnika iz HNS-a i Anđelka Stričaka iz HDZ-a za potpredsjednike, danas je u Varaždinu konstituirana Skupština Varaždinske županije.

Dubravka Biberdžić, koja već ima jedan mandat iza sebe na čelu Skupštine, dobila je jednoglasnu podršku svih vijećnika poručivši kako se nada nastavku dobre suradnje iz prethodnog mandata. Ujedno je izrazila zadovoljstvo budući da su od 41 izabranog vijećnika njih 15 žene, što predstavlja značajan iskorak u radu Skupštine.

Župan Predrag Štromar poručio je vijećnicima da je izborna kampanja gotova pa sada sve stranke i vijećnici trebaju raditi zajedno u interesu Varaždinske županije i njezinih stanovnika.

Štromar je rekao da se kroz kampanju vidjela sličnost programa svih stranka, što je dobar preduvjet za suradnju svih političkih grupacija u Skupštini. Istaknuo je nužnost podizanja životnog standarda građana i realizaciju projekata na području komunalne infrastukture, zdravstva i obrazovanja, dok će za razvoj gospodarstva biti nužna politička snaga i dogovor te lobiranje pri ministarstvima i državnim tvrtkama.

Nakon današnje konstiturajuće sjednice, prvu radnu sjednicu predsjednica Biberdžić najavila je oko 10. srpnja.

Skupština Varaždinske županije ima 41 vijećnika. Njih dvadeset je iz redova koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS, deset iz koalicije HDZ-BUZ, šest iz šesteročlane koalicije koju predvodi HSS, tri iz Hrvatskih laburista te dva iz HRAST-a.

Već ranije župan Štromar najavio je da će vladajuća koalicija imati stabilnu većinu u Skupštini zahvaljujući glasovima Hrvatskih laburista. No, predsjednik županijske organizacije Hrvatskih laburista i vijećnik u Skupštini Siniša Miličić kaže da ta stranka nema potpisan sporazum o postizbornoj koaliciji, što im ostavlja mogućnost da za svaku pojedinu točku dnevnog reda glasuju prvenstveno u interesu građana županije.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙