FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: SDP-ovac Fabijanić novi predsjednik Skupštine PGŽ

Autor: dsil
RIJEKA , 13. lipnja 2013. (Hina) - Novi predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije je Erik Fabijanić (SDP) a potpredsjednici su Đanino Sučić (HNS) i Željko Plazonić (HDZ), odlučeno je na današnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine.

Skupštinu PGŽ čini 45 vijećnika, predstavnika četiriju političkih grupacija. To su koalicija SDP-HNS-HSU-IDS-ZS-ARS-SADH s 23 mjesta, koalicija HDZ-HSS-HSP AS s 12 mjesta, koalicija PGS-Akcija mladih-Liburnijska stranka sa šest vijećnika te Hrvatski laburisti s četiri vijećnika.

Župana Zlatka Komadinu (SDP) i njegove zamjenike, Marka Borasa Mandića (HNS) i Marinu Medarić (SDP), koji su bili izabrani u Županijsku skupštinu, zamijenit će nižerangirani kandidati s kandidacijske liste koalicije.

Obraćajući se vijećnicima župan Komadina je istaknuo kako je već sad županijska izvršna vlast u punom pogonu, najavivši kako je u pripremi prva radna sjednica Skupštine.

Izrazio je uvjerenje da će se u županiji u ovom mandatu raditi u interesu razvoja županije u skladu sa zakonima, ali i istaknuo kako se "nećemo se ograničiti samo na ono što nam ovlasti nalažu".

Komadina je nužnim ocijenio iskorištavanje odličnog geostrateškog položaja županije, kao prirodne luke srednje Europe te ulaza u nju.

Sjednice Županijske skupštine ponovno se održavaju u dvorani Transadrie u središtu grada, umjesto u Mramornoj dvorani Guvernerove palače, odnosno Pomorskog i povijesnog muzeja gdje su se održavale proteklih godinu dana.

(Hina) xdsil ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙