FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Habuš: varaždinski otpad zbrinjavat će tvrtka Univerzal

Autor: skal
VARAŽDIN, 14. lipnja 2013. (Hina) - O varaždinskom komunalnom otpadu brinut će tvrtka Univerzal, izvijestio je danas varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Naime, Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odbila je sve žalbe vezano za odabir ponuditelja za obavljanje komunalne djelatnosti i odlaganje novonastaloga i baliranog otpada grada Varaždina.

Tako će se o novonastalome otpadu brinuti varaždinska tvrtka Univerzal, budući da je Državna komisija odbila žalbu drugog ponuditelja T7 Vis d.o.o i Babić d.o.o jer nisu dostavili dozvolu za gospodarenje otpadom.

Komisija je odbila i žalbu dvaju ponuditelja za balirani otpad te će taj posao dobiti zajednica ponuditelja Ce-za-r, Komunalac Davor i EKO-flor plus.

Habuš je najavio da će se "osam dana nakon objave odluke potpisati ugovori o koncesiji za zbrinjavanje i novonastaloga i baliranog otpada s odabranim ponuditeljima".

Dodao je kako će se nakon sedam godina zaustaviti baliranje otpada u Brezju, o kojem će se sada brinutu tvrtka Univerzal.

Oko 100.000 tona baliranog otpada koncesionar će odvesti u roku od 120 dana od dana potpisivanja i početka ugovora. Riječ je o poslu vrijednom oko 100 milijuna kuna.

Na novinarsko pitanje što će biti s pogonom za mehaničko-biološku obradu otpada, koji je izgradila T7 grupa i u kojem se, po ugovoru koji su potpisali bivši gradonačelnik Ivan Čehok i vlasnik tvrtke Davor Patafta, trebao obraditi balirani otpad, gradonačelnik Habuš je odgovorio da ne zna.

Inače, krajem 2008. godine grad Varaždin i T7 grupa sklopili su ugovor o interventnom zbrinjavnaju otpada koji je poslije postao predmet istrage USKOK-a, a zbog njega su među ostalim pritvoreni Čehok i Patafta. Pobjedom na izvanrednim izorima za gradonačelnika Habuš je pokrenuo postupak proglašenja ništetnosti tih ugovora, a grad Varaždin je u međuvremenu raspisao natječaj za odlaganje novonastaloga i baliranog otpada.

(Hina) xskal ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙