FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: humanitarna akcija "Sportaši sportašima"

Autor: skal
VARAŽDIN , 6. lipnja 2013. (Hina) - Sportsko humanitarnim događajem, nogometnom utakmicom između sastava „Humane zvijezde“ i „Varaždinske legende“, sljedeće srijede, 12. lipnja, na gradskom stadionu u Varaždinu završava višemjesečna humanitarna akcija „Sportaši sportašima“.

Pojašnjavajući na današnjoj konferenciji za novinare u Varaždinu cilj akcije predsjednik udruge Humane zvijezde Hrvatske i savjetnik predsjednika Ive Josipovića za sport, Branko Tušek, kaže da je ova akcija namijenjena hrvatskim sportašima slabijeg imovinskog statusa i kojima je u ovom trenutku pomoć društva neophodna.

Po riječima Tušeka cijela akcija započela je prije nekoliko mjeseci u Zagrebu na terenima nogometne akademije Silvija Marića a njen završetak je sljedeće srijede u Varaždinu. Sva prikupljena sredstva od ulaznica na humanitarne događaje poput varaždinskog uplaćuju se na žiro-račun „Zaklade hrvatskih sportaša“ kojoj je na čelu Zvonimir Boban i koja odlučuje kome je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija. Da u Hrvatskoj vlada kriva percepcija da sportaši žive u blagostanju složili su se Tušek i član „Humanih zvijezda“ Dražen Ladić.

"Hrvatska javnost mišljenja je da naši sportaši žive u izobilju i blagostanju. Nažalost situacija je potpuno drukčija i zato smo ovdje da ukažemo na to i pomognemo koliko možemo", istaknuo je na konferenciji za novinare Ladić.

Sljedeće srijede na gradskom stadionu u Varaždinu snage će odmjeriti „Humane zvijezde“ sastavljene od bivših „vatrenih“ reprezentativaca, sportaša, glumaca, političara, estradnih zvijezda.

S druge strane „stajat“ će varaždinske nogometne legende predvođene izbornikom Brankom Ivankovićem koji na današnjoj konferenciji nije želio govoriti o imenima ostavljajući to kao faktor iznenađenja za utakmicu. Jedino što je otkriveno je sraz između Ljubomira Kerekeša, koji je najavljen u sastavu „Varaždinskih legendi“ i drugog glumca Slavena Knezovića. Knezović je najavio igranje „flastera“ na Kerekešu što će u potpunosti srušiti koncepciju igre varaždinskog sastava.

Utakmica u srijedu počinje u 18 sati. Prije tog susreta odigrat će se i utakmica između mlađih uzrasta Škole nogometa Varaždin i još jednog varaždinskog kluba Slobode. Koncert između dviju utakmica održat će grupa Colonia i Leo. Karte za ovaj sportsko-humanitarni događaj u prodaji su već od danas po cijeni od 10 kuna, a mogu se kupiti na nekoliko lokacija u Varaždinu te u Ludbregu, Ivancu, Lepoglavi i Novom Marofu.

Utakmicom u srijedu udruga „Humane zvijezde“ obilježava i deset godina svog djelovanja. Tušek je istaknuo da su u tom periodu odigrane 53 humanitarne nogometne utakmice te da je prikupljeno oko pet milijuna kuna. Iako je zauzet brojnim obvezama vezano uz ulazak Hrvatske u Europsku uniju Tušek je za srijedu, kao moguć, najavio dolazak na utakmicu predsjednika Republike Ive Josipovića, koji je i sam član „Humanih zvijezda“.

(Hina) xskal ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙