FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konstituirana Skupština Zadarske županije

Autor: barn
ZADAR, 18. lipnja 2013. (Hina) - Danas je održana konstituirajuća sjednica Skupštine Zadarske županije na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Željko Lončar (HDZ), a za njegove zamjenike Tomislav Šarić (HSP dr. AS) i Dragan Ranj (SDP).

Lončar je istaknuo da će gospodarski projekti i dalje biti prioriteti na kojima će Skupština raditi. Također je rekao da je zadovoljan činjenicom da je ponovo izabran za predsjednika, prema njegovoj ocjeni, najbolje županijske skupštine u zemlji. "Da, ponosan na tu činjenicu, upravo zato što je velika većina odluka koje smo mi donijeli u zadnjih 20 godina u Skupštini donesena konsenzusom većine vijećnika bez obzira kojoj stranci pripadali. Mi se u demokratskom ozračju znamo i porječkati, ali to ne utječe na donošenje ključnih odluka, to je sastavni dio demokracije i ja sam na to ponosan," rekao je Lončar.

Većinu u Skupštini s 23 mandata ima koalicija HDZ, HSP dr. AS, A-HSS, HČSP i HSU. U oporbenim redovima najviše, 9 vijećnika, ima koalicija SDP-HSLS-DSU, slijedi ih Akcija mladih s tri mandata, dok su po dva mandata osvojili Laburisti, koalicija HSS-HSP-BUZ, te Nezavisna lista Rena Sinovčića.

Sjednicu je na svoj način obilježio upravo Reno Sinovčić koji nije htio potpisati vijećničku prisegu što je bio svojevrsni prosvjed jer mu nije bilo dozvoljeno prijaviti zamjenu umjesto njega i Vedrana Uranije. Naime, obojica se planiraju posvetiti političkom djelovanju kao vijećnici u Gradskom vijeću Zadra. Predstavnici Ureda državne uprave koji su vodili sjednicu, rekli su da se zamjenski vijećnici trebaju prethodno prijaviti mjerodavnom tijelu, što je Sinovčić propustio učiniti. Primjerice, Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša iz Akcije mladih to su učinili na vrijeme, pa su im kao zamjene na Skupštini potvrđeni Marjana Šešelja Botić i Vladimir Gambiraža.

(Hina) xbran yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙