FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štromar: gradnja kompleksa u Varaždinski Toplicama

Autor: skal
VARAŽDIN, 17. lipnja 2013. (Hina) - Varaždinski župan Predrag Štromar najavljujući ključne projekte u županiji u idućih četiri godine istaknuo je izgradnju novog kompleksa u Varaždinski Toplicama za daljnji razvoj liječilišnog turizma u tom gradu.

Već su osigurana sredstava za početak izgradnje novog spinalnog centra, a investicija je vrijedna oko 80 milijuna eura, izjavio je danas novinarima Štromar. Zadaća županije je osigurati 4 do 5 milijuna kuna za dovršetak izrade dokumentacije nakon čega se kreće u raspisivanje natječaja i javnu nabavu, dodao je.

Jedan od ključnih županijskih projekata je i dogradnja kirurgije varaždinske Opće bolnice, projekt vrijedan oko 300 milijuna kuna. Osiguranje sredstava za realizaciju projekta i objavljivanje natječaja zadaća je resornog ministarstva dok će županija u slijedećih deset godina plaćati Ministarstvu godišnje 10 posto od visine investicije za najam tog prostora, ustvrdio je Štromar.

Osnovat će se i centar izvrsnosti za drvni klaster u Lepoglavi te centar izvrsnosti za mikro i nano tehnologiju u Novom Marofu.

Jedan od većih infrastrukturnih projekata je izgradnja brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava. Investicija je vrijedna oko 150 milijuna kuna, a početak radova predviđen je za 2015. godinu, najavio je župan.

Slijedeći veliki infrastrukturni projekt je izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda za grad Varaždin i okolne općine. Nositelji tog projekta su Hrvatske vode i tvrtka Varkom. Investicija iznosi više od 100 milijuna eura, a većina sredstava planirana je iz fondova EU, kazao je varaždinski župan.

Ured državne uprave za srijedu je sazvao konstituirajuću sjednicu Županijske skupštine. Iako pobjednička koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS nije osvojila većinu u Skupštini župan, Štromar je rekao kako očekuje suradnju svih stranaka na projektima koji su važni za Varaždinsku županiju.

(Hina) xskal ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙