FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 9. lipnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

GUADALAJARA - Tisuće meksičkih biciklista izašle su na ulice potpuno neodjevene ili tek s ponekim komadom odjeće u znak prosvjeda protiv sve većeg zagađenja zraka. U Guadalajari se prema podacima organizatora okupilo više od 3.000 biciklista a u glavnom gradu države, Ciudad de Mexicu, oko 2000 onih koji su bez odjeće na sebe skretali pozornost kako bi prenijeli poruke za zaštitu okoliša i tražili više mjesta za bicikliste na ulicama. Neki od njih na tijela su napisali poruke poput: "Grad je svačiji, dajte mjesta biciklima", "Više bicikla manje zagađenja". Aktivnosti su se odvijale u okviru akcije World Naked Bike Ride koja se održava širom svijeta.

MOSKVA - Čelnik ruske pravoslavne crkve zatražio je od monaha da se ne služe mobitelom radi pristupa internetu kako bi izbjegli iskušenje. "Internet je danas veliko iskušenje", rekao je patrijarh Kiril u posjetu grčkome manastiru Zografu, a objavljeno je na internetskoj stranici crkve. "Mnogi monasi ponašaju se po mojem mišljenju sasvim nerazumno. Povukli su se iz svijeta da bi stvorili povoljne uvjete za spas duše, a onda uzmu mobitel i pristupaju internetu, a znamo da je ondje mnogo grešnih stvari i iskušenja". Monastička tradicija po definiciji je stroga i ne mora se prilagođavati modernim uvjetima, dodao je. Kiril je već upozoravao i na "manipulaciju" na internetu, ali predstavnik pravoslavne crkve koji je želio ostati neimenovan rekao je da se i sam patrijarh služi internetom radi informiranja.

STOCKHOLM - Mlađa kći kralja Carla XVI Gustafa i kraljice Silvije, princeza Madeleine se udala za newyorkškog poduzetnika Chrisa O’Neilla. Princeza Madeleine, mlađa kći kralja Carla XVI Gustava i kraljice Silvije izmijenila je bračne zavjete u kapeli Kraljevske palače. Među brojnim uzvanicima su bili i monegaška princeza Charlene, japanska princeza Takamado i engleski princ Edward. Najmlađe dijete švedskog kraljevskog para, princeza Madeleine će u ponedjeljak proslaviti 31. rođendan. Madeleine je četvrta u redu nasljeđivanja švedskog trona iza sestre Viktorije, nećakinje Estelle i brata princa Carla Philipa. Madeleine se prije nekoliko godina preselila u New York i zaposlila u dobrotvornoj organizaciji World Childhood Foundation gdje je upoznala O’Neilla. Taj 38-godišnji stručnjak za financije nije nakon vjenčanja uzeo titulu princa. Mladi par ne namjerava živjeti u Švedskoj i nakon medenog mjeseca se vraća u New York.

LONDON - Saudijski milijarder princ Alvalid bin Talal tužio je na britanskome sudu za klevetu časopis Forbes koji je objavio da on ima"samo" 20 milijarda dolara što je 9,6 milijarda dolara premalo, tvrdi princ, a objavio je list Guardian. Princ je unuk utemeljitelja Saudijske Arabije i nećak kralja Abdulaha, a američki časopis koji rangira svjetske milijardere i koji gaje u ovogodišnjoj listi stavio na 26. mjesto, napao je kao neprecizan i pristran, te nesklon bliskoistočnim tvrtkama. Jedan predstavnik londonskoga suda potvrdio je da je princ Alvalid 30. travnja tužio Forbes, urednika Randalla Lanea i dvoje novinara. Zasad se ne znaju pojedinosti tužbe. Princ je preko svoje tvrtke Kingdom Holding Company vlasnik velikog udjela u Citigroupu, News Corpu i Appleu. Vlasnik je ili dijelom vlasnik luksuznih

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙